Battlefleet Gothic: Armada předvádí ve videu sílu lidské vesmírné flotily
zdroj: tisková zpráva

Battlefleet Gothic: Armada předvádí ve videu sílu lidské vesmírné flotily

16. 12. 2015 13:32 | Video | autor: Aleš Smutný |

Bitva o sektor Gothic se v Battlefleet Gothic: Armada rozhoří začátkem roku 2016 a v novém videu se předvádí arzenál flotily lidského Císařství. V rámci představení se ale naštěstí nepodíváte jen na filmečky zabírající mohutné koráby z universa Warhammeru 40,000, ale blýskne se i několik nových záběrů z hraní a samozřejmě i lodě vašich protivníků.

Jak už víme, ve hře nebudou jen síly Císařství a Chaosu (ostatně, předmětem střetu je postupující Abaddonova 13. kruciáta), ale také Dark Eldarů a orků. Ty druhé jsem v traileru nepostřehl, ale jedna z elegantních lodí vesmírných zvrhlíků dostává ve videu pořádně zabrat. Nicméně video se soustředí především na lidské lodě, které disponují velkým pancéřováním, dobrou palebnou silou, hlavně když mohou spustit salvu ze všech Macro kanónů na boku a nebo vypálit Nova Cannonem, a v rukávu mají i taran.

Přiznám se, že právě taran mne potěšil, protože v knihách většinou lidské lodě dostávají na budku a taranování bývá často posledním aktem vzdoru už skoro plápolajícího kapitána, kolem nějž se rozpadá loď. Tady se taran bude hodit hlavně na likvidaci menších lodí s myšlenkou, že ta vaše přežije, ale kdo říká, že nemůžete zažít románovou scénu „vše je ztraceno, plnou parou vpřed!“

Battlefleet Gothic: Armada nabídne jak příběhovou kampaň, tak i PvP multiplayer. Kapitáni jednotlivých lodí ve flotile by měli mít vlastní osobnosti v rámci AI, takže se snad budou chovat rozdílně, od hrdinů po, řekněme opatrnější taktiky, ovšem přímý rozkaz by ignorovat neměli. V rámci kampaně budete moci lodě vylepšovat a kupovat i nové skilly pro kapitány. Jak už bylo řečeno, hra vyjde na PC začátkem příštího roku, ovšem přesné datum zatím neznáme.

zdroj: Archiv

Nejnovější články