Adventura The Little Acre vzpomíná na časy Broken Sword a Nekonečného příběhu
zdroj: tisková zpráva

Adventura The Little Acre vzpomíná na časy Broken Sword a Nekonečného příběhu

19. 12. 2016 11:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Malá hra od malého týmu s velkým jménem v pozici výkonného producenta. The Little Acre je klasická, ručně kreslená klikací adventura, která vám vydrží tři až čtyři hodinky podle toho, jak moc se v ní zaseknete. Ani irské studio Pewter Games nepatří mezi adventurní specialisty, kteří by se chtěli vyrovnat třeba Daedalicu. Nicméně, jako zmíněný výkonný producent u hry byl Charles Cecil, který stojí za klasikou Broken Sword a tak co do zážitku nemusí být The Little Acre, která již vyšla, rozhodně malá.

Jak uvidíte z traileru, styl se hře rozhodně nedá upřít. Je jasné, že Broken Sword byl velkým zdrojem inspirace, přičemž Cecil spíš působil v poradní (a, přiznejme si, i propagační) roli. Stejnou měrou ale ke hře přispěly filmy jako Nekonečný příběh nebo Labyrint, které pracují s motivy jiných světů a dětské fantazie.

The Little Acre má totiž dva hrdiny. Aidena a jeho dceru Lily, kteří původně žili v Irsku 50. let. Jenže Aiden, který pátrá po svém ztraceném otci shodou okolností projde do jiné dimenze. Což by samo o sobě stačilo na zápletku, ale v rámci dodržování rodinné tradice se Lily rozhodne svého interdimenzionálního otce najít a… zmizí také v jiné realitě. Takže sledujete hned dva lidi, kteří zápasí s nástrahami světa, který se tomu jejich moc nepodobá.

zdroj: Archiv

Jak už bylo řečeno, The Little Acre není z nejdelších, ale to vynahrazuje audiovizuálním zpracováním. Ručně kreslená grafika a animace vypadají opravdu krásně a k tomu jsou všechny postavy a dialogy ve hře namluvené. Pokud tedy máte před Vánoci chuť na trochu lehčí téma, máte šanci na PC, PS4 a Xbox One, kde tahle adventura vyšla.

Nejnovější články