10 minut z handheldového Batmana vás nechá nahlédnout do vězení
zdroj: tisková zpráva

10 minut z handheldového Batmana vás nechá nahlédnout do vězení

25. 10. 2013 13:00 | Video | autor: Adam Homola |

Počínaje dneškem najdete na reálných i virutálních pultech obchodů jak Batman: Arkham Origins pro PC a konzole, tak Batman: Arkham Origins Blackgate pro handheldy. Druhá zmíněná hra vychází na PlayStation Vita a Nintendo 3DS, a jestli jste náhodou doteď neměli pořádnou představu, jak se vlastně bude hrát, tak aktuální 10 minutové video vás uvede do obrazu velmi jednoduše. Ve zkratce půjde o 2,5D hru, ve které budete většinou chodit z leva do prava a ve 2D hratelnosti dělat staré známé vylomeniny.

Pokud jste hráli Arkham Asylum nebo Arkham City, tak asi víte o co tady půjde. Případně to z videa pochopíte hodně rychle. Blackgate vypadá skoro stejně, jen ve výrazně menším a omezeném měřítku. Jak rozsahem, tak herními možnostmi. V Blackgate nechybí gadgety, klasický indikátor na koho můžete skočit, detektivní mód, šachty pod zemí, ze kterých můžete na nepřátele vyskakovat ze zálohy, a další staré známé fígle.

Jen se to celé odehrává ve 2,5D formátu a ne ve velkém otevřeném světě. Pár věcí z velkých her se pro mobilní formát přeci jen dočkalo úprav a mezi ně můžeme zařadit například detektivní mód. Funguje prakticky stejně, ale přibyl do něj ještě analyzér - kdykoliv nebudete vědět kam dál jít a co dál dělat, stačí okolí analyzovat a hra vám už sama napoví, co kde je a co byste měli dělat. Můžete tak například snadno přehlédnout nějakou větrací šachtu, se kterou vám detektivní mód poradí.

...

Verze na videu, která běží na PS Vita, navíc ještě ukazuje nově zpracovaný kryptograf - kód už nehledáte analogovými páčkami nebo tlačítky na klávesnici a myši, ale jednoduše naklápíte Vitu do stran, než kód najdete. Jestli jste Batman pozitivní a máte 3DSko nebo Vitu, můžete nad Blackgatem zauvažovat. Pokud jste se tedy Batmana z předchozích dvou Arkham her a nového Arkham Origins ještě nepřejedli.

Nejnovější články