The Deer God

The Deer God

Články

The Deer God – dojmy z hraní jeleního survivalu

Návrat k přírodě je v kurzu. Po vynikající Never Alone, která svým pojetím doslova vybízela ke koupi letenky na Aljašku a následné nevyhnutelné bídné smrti daleko od civilizace, s podobně romantickou hrou přichází i vývojář John Presseisen. Jeho vize se promítá do roguelike laděného simulátoru přežití jelena jménem The Deer God. Ten jsem okusil primárně v early access verzi, kterou autor před pár dny překlopil do plné verze, která má ovšem dle první reakcí stále problémy s technickou stránkou. Jak vám ale především tyto první dojmy z hraní vysvětlí, vedle zmíněné Never Alone Presseisenova jelení hra krásně ukazuje, že dělají-li dva totéž, není to nutně totéž.

Plošinovka The Deer God přemýšlí o náboženství a jelenech

"The Deer God je hrou o přežití, reinkarnaci a karmě, přičemž je zasazená do dechberoucího 3D zpixelovaného světa". To zní skoro jako recept na neúspěšný projekt. Ještě před pár lety by něco podobného bylo nejrychlejším způsobem, jak si zajistit výsměch odpovědných lidí v herních korporacích. Jenže Kickstarter The Deer God už vybral kolik potřeboval, takže tahle jelení odyssea by měla spatřit světlo světa.

Bleskovky

  • 2. 11. 2016 - Jelení simulátor The Deer God vyjde v 1. čtvrtletí příštího roku na PS4 a PSV. (+ video)

  • 26. 8. 2015 - Členové Xbox Live Gold programu získají v září 2015 zdarma Xbox One tituly The Deer God a Tomb Raider: Definitive Edition. Majitelé X360 obdrží Battlestations: Pacific a Crysis 3.