Zavzpomínejte si na vaše nej okamžiky v sérii Tomb Raider
zdroj: tisková zpráva

Zavzpomínejte si na vaše nej okamžiky v sérii Tomb Raider

27. 10. 2012 17:59 | Téma | autor: Petr Poláček |

Na hry a herní série s rozvětvenou strukturou kořenů se většinou vzpomíná z nějakého formálního důvodu. Jednou to je jubileum od vydání prvního dílu, někdy úmrtí tvůrce, velmi často je příhodným důvodem zánik studia nebo blížící se vydání dílu nového. A právě poslední z uvedených důvodů si vybrali naši kolegové ze specializovaného webu Konzolista.cz k tomu, aby si zrekapitulovali sérii Tomb Raider.

Jak jistě víte, na začátku příštího roku vyjde nový díl bez podtitulu, což obvykle naznačuje buď reboot série do podoby blízké prvnímu dílu, nebo snahu o nový začátek s úplně jinými pravidly boje. V případě Tomb Raidera jde o nový začátek světlých zítřků. Starou Laru vystřídá nová a mladší.

Tradiční lození po kobkách vystřídá semiotevřené lokace. A důraz na řešení prostorových puzzlů tvůrci z Crystal Dynamics zamění za boj o přežití, který by měl kombinovat hádanky, akci a objevování herního světa. O to účelnější připomínka starých Tomb Raider her je – abyste nezapomněli, z jakých kořenů hra vzešla, jak se vyvíjela, na jaké slepé uličky narazila, a co se jí povedlo. Tak se nenechte dlouho přemlouvat a mrkněte na první část vzpomínek na Tomb Raider sérii, který vzpomíná na začátky a první dva díly.

Jen tak mezi náma, který Tomb Raider je váš nej? U mě vítězí jednička, protože to byl vpravdě kulturní šok – zejména kvůli ženskému Indiana Jon… ženské hlavní hrdince a atmosféře, která mě drtila více, než kdejaký herní horor.

Nejnovější články