Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Za ten bordel může Topolánek, naznačil Paroubek čtenáři

Za ten bordel může Topolánek, naznačil Paroubek čtenáři
zdroj: Mediafax

Předražený nákup obrněných transportérů Pandur od firmy Steyr je horkým bramborem, který si politici přehazují dle libosti jeden na druhého. Naposledy s ním ministr financí Kalousek zamířil na bývalého předsedu ČSSD Paroubka.

Několikaleté tanečky kolem nákupu obrněných transportérů Pandur zpečetil 13. března minulého roku tehdejší náměstek ministryně obrany Martin Barták, který kontrakt na 107 transportérů v hodnotě 14 miliard korun onoho dne podepsal. Vždy se hájil tím, že ho pověřila ministryně Vlasta Parkanová, kterou však prý ani jeho podpis nezbavuje odpovědnosti za výsledný kontrakt.

Barták má zdatného zastánce ve svém nynějším šéfovi Miroslavu Kalouskovi. Ministr financí v nedělních Otázkách Václava Moravce znovu vtáhl do hry na viníka sociální demokracii, když připomněl, že nákup schválila vláda Jiřího Paroubka a v čele resortu financí stál Bohuslav Sobotka. „Všichni ministři Topolánkovy vlády pak hlasovali pro minimalizaci škod této zakázky," zdůvodňoval Kalousek upravenou podobu kontraktu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz