World of Warcraft na Google Maps
zdroj: tisková zpráva

World of Warcraft na Google Maps

23. 6. 2012 12:25 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kolem World of Warcraft vznikají projekty, které mnohonásobně překračují hranice hry samotné a jedním z nich, jak si všimli kluci na WoWfan, je i aktivita jistého Cala Hendersona. Ten před nějakou dobou narazil na projekt MapWoW, který umožňuje v prohlížeči prozkoumávat svět WarCraftu z ptačí perspektivy, ale nezdál se mu dokonalý. Proto se Cal rozhodl vytvořit svoji vlastní mapu v rámci projektu World of MapCraft.

Handersonova mapa je v mnohem dokonalejší, než MapWoW. Přece jen jde přibližovat a oddalovat kolečkem myši, což u MapWoW nešlo a bylo to značně otravné. World of MapCraft je taktéž aktuálnější, jelikož původní projekt upadl nejspíše v zapomnění po vydání datadisku Wrath of the Lich King. Na druhou stranu však MapCraftu, na rozdíl od jeho staršího (dá se říci) bratříčka, schází některé funkce jako např. zobrazování leteckých tras, rudných žil apod.

Co můžeme na World of MapCraft najít? Kompletní a aktualizovanou mapu celého Azerothu i Outlandu. Nechybí rovněž detailní mapy Cataclysm lokací, jako je Deepholme či Vash'jir. Rovněž zde najdeme mapy všech battlegroundů, dungeonů a raidů. A máme tu zde i klasické verze dungů i raidů z dob dávno minulých, kdy obyvatelé Azerothu neměli ani ponětí o Outlandu. Jako bonus vás čekají detailní mapy UnderCity, metra, které spojuje Stormwind s Ironforge a také Darkmoon Faire Isle.

O celém vývoji tohoto projektu se Cal Handerson dlouze rozepisuje na svém blogu. Takže pokud někoho z vás zajímá, jak mu šel vývoj, směle do toho.

Nejnovější články