World of Warcraft je silnější než láska
zdroj: tisková zpráva

World of Warcraft je silnější než láska

5. 6. 2011 3:29 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Stále častěji ženy podávají návrh na rozvod kvůli tomu, že jejich manželé tráví raději...

Stále častěji ženy podávají návrh na rozvod kvůli tomu, že jejich manželé tráví raději více času hraním online her, než aby se věnovali právě jim. Nejvíce obvinění schytala onlineovka World of Warcraft a následně střílečka Call of Duty. Hry jako takové jsou už od počátku pod palbou kritiky. Mohou prý vyvolat jisté návyky (údajně je World of Warcraft návykovější než kokain!), podporují a vzbuzují nenávist a brutalitu v lidech, zhoršují společenské postavení atd. Jedno se však nedá zapřít - abnormální hraní může způsobit problémy ve vztahu. Oproti loňskému roku se míra rozvodů kvůli nestřídmému hraní her zvedla o 5%! 

"On byl závislý na World of Warcraft, ale hrával i jiné hry. Jeho časová vytíženost stále rostla a rostla. Když už to bylo vážné, hrával až 8 hodin denně. Neustále jsem se ho snažila od toho dostat, ale on sám si nemyslel, že by měl nějaký problém. Když jsem mu nakonec řekla, že chci od něho odejít, bylo už pozdě na nějakou nápravu. Podle něj, jako nehráč, nedokážu určit, kdy je to závislost." Stejný problém, jako měla Jessica (24) z Londýna, mělo a má spousta žen, kterým manžel hraje hry abnormálně dlouho dobu. 

Samotný generální ředitel Divorce Online Mark Keenan byl výsledky ze studie, kdy se zaměřili na 200 případů abnormálního hraní, překvapen a odhaduje, že tento "trend" stále poroste. Často lidé utíkají do virtuálního světa od životních problémů, kam patří i problémy ve vztazích, které by se měly řešit společně. A co vy? Kolik času trávíte s hraním a přítelkyní/manželkou? Toleruje vám hraní či je proti?

Další informace o všem, co se týká World of Warcraft najdete na oficiální fanstránce WoWfan.

 

Nejnovější články