Valve pojalo tradiční letní výprodej na Steamu jako karetní hru
zdroj: tisková zpráva

Valve pojalo tradiční letní výprodej na Steamu jako karetní hru

20. 6. 2014 12:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Všechno může být hra. I nakupování. A prodejci se snaží dělat maximum pro to, abyste si při nakupování hráli, co nejvíce, protože toho pak zkrátka prodají víc. Proto dělá Valve kolem výprodejů na Steamu takové haló se svými kartičkami. Čím víc jste do ekosystému služby zaháčkovaní, tím spíš si přes ní něco koupíte. Aktuálně spuštěné letní slevy jsou toho krásným důkazem, protože je kolem tradičního výprodeje vystavěná regulérní sběratelská hříčka Summer Adventure.

Ptáte se jak Summer Adventure funguje? Jednoduše. Na začátku se musíte do "hry" zapojit. Steam vás náhodně přiřadí k nějakému týmu - modrý, zelený, červený, apod. A pak už jen jdete po kartičkách, které lze proměnit za různé herní či komunitní předměty nebo třeba i hry zdarma.

Karty získáte nejčastěji za nákupy her, kdy obecně platí, že za každých utracených 10 dolarů dostanete jednu kartičku (mikrotransakce se nepočítají). Jakmile sesbíráte celý set, můžete ho přetvořit ve speciální odznáček Summer Sale.

K čemu takový odznáček? Inu, hlavně k vyšperkování Steam profilu - budete mít odznáček, speciální pozadí profilu, emoticon a vyfasujete i nějaký ten herní předmět. Když budete poctivě sbírat další kartičky a podaří se vám sesbírat další celý set, můžete ho přetvořit nikoliv v druhý odznáček, ale ten stávající si novým setem vylevelovat. Tak trochu podobně, jako levelujete compendium do Dota 2 International.

Čím vyšší level bude váš odznak mít, tím víc předmětů a bodů dostanete. Body dostáváte za odznak, speciální Foil odznak, za další herní odznaky a tak dále. Na konci každého dne vyhraje tým, který má nejvíc bodů. Valve následně vybere 30 členů z vítězného týmu, kteří svými body daný den přispěli a dá jim zdarma tři hry z jejich seznamu přání. Pokud se téhle taškařice účastníte, nezapomeňte si seznam vysněných her aktualizovat. Aktuálně vede s poměrně velkou převahou fialový tým.

Valve případné sběratele upozorňuje, že kartičky, které se týkají aktuálního Summer Sale, jsou pro tuto slevovou akci exkluzivní. To znamená že jakmile Summer Sale 30. června skončí, všechny karty zmizí. Je tedy potřeba na kartách nesedět a vycraftovat si z nich odznaky hned jak to půjde. Příští měsíc vám budou Summer Sale karty k ničemu - jednoduše zmizí. Kartičky samozřejmě můžete i prodávat a kupovat na komunitním trhu, takže se lze na nějaké craftování vybodnout a nasbírané karty jen prodávat jiným hráčům.

Další možnost jak karty získat je hlasování v komunitní volbě Flash Sale - za každý třetí hlas dostanete kartičku, ovšem pouze za předpokladu, že je váš Steam Level minimálně na 8. úrovni.

Letní slevové šílenství na Steamu teprve začíná, takže příležitostí pro vyprázdnění kreditky a naboostování Steam profilu máte ještě hromadu. Mě tedy letošní kartičkování na Steamu neoslovilo, na rozdíl od jiných kartiček...

Na hromadu odměn, které jsou se Steam Summer Sale spojené, se můžete podívat tady. Pod stejným odkazem najdete též instrukce a můžete se do celého sběratelsko-obchodního kolotoče zapojit. Hodně štěstí!

Nejnovější články