Valve kvůli nelegálnímu hazardu se skiny do Counter-Strike: GO hrozí zabavení majetku i zákaz podnikání
zdroj: tisková zpráva

Valve kvůli nelegálnímu hazardu se skiny do Counter-Strike: GO hrozí zabavení majetku i zákaz podnikání

7. 10. 2016 14:18 | Téma | autor: Adam Homola |

Problémy s hazardem napojeným na skiny do Counter-Strike: Global Offensive ještě ani zdaleka nekončí. Kauza, do které se už v únoru tohoto roku zapojila Washington State Gambling Comission (WSGC), teď pokračuje důraznou výzvou ze strany WSGC směrem k Valve. Provozovatel Steamu, CS:GO a technicky vzato majitel všech skinů musí komisi nejpozději do 14. října vyrozumět o tom, zda je jeho činnost v plném souladu s washingtonskými zákony o hazardu.

Jestliže tak Valve neučiní, hrozí firmě občanskoprávní kroky ze strany WSGC, včetně obvinění z trestného činu týkajícího se nelegálního hazardu. To může podle webu EsportsBettingReport.com znamenat i zabavení majetku, zákaz podnikání a obvinění ze spolupráce či podílu na kriminální činnosti.

Komise očekává, že Valve udělá „všechny potřebné kroky“ které jsou nutné k tomu, aby webové stránky provozující nelegální hazard využívající Steam API nemohly nadále provozovat svoji činnost. A to včetně zákazu v používání účtů Steamu a botů pro tuto činnost.

„Upřímně doufáme, že Valve nebude jen spolupracovat, ale že v rámci naší spolupráce sama udělá proaktivní kroky směřující k budoucím opatřením, z nichž bude moct těžit veřejnost a které budou chránit zákazníky,“ napsal v tiskové zprávě komisař Chris Stearns.

K aktuálním rázným krokům dospěla komise poté, co shledala, že od února 2016 nelegální hazard se skiny do CS:GO stále probíhá, a to i přes jejich dřívější upozornění Valve. Ta se totiž k případu vyjádřila v červenci, kdy na Steamu jasně napsala, že používání Steam API pro provozování nelegálního hazardu je zakázáno a jde proti pravidlům jeho používání. Valve se také zasadila o zastavení činnosti desítek webových stránek zaměřujících se na hazard se skiny, nicméně všechny se jí zavřít nepodařilo.

Některé weby jednoduše přesunuly svoji činnost mimo Ameriku a další v činnosti pokračují. To se logicky WSGC nelíbí a proto je aktuální reakce taková, jaká je. Zpráva z července je mimochodem i aktuální stanovisko Valve. Firmu kontaktoval PC Gamer, načež byl Dougem Lombardim odkázán právě na červencové prohlášení. Valve tak neřekla médiím nic nového.

Vzhledem k závažnosti postihů teď bude v zájmu Valve a jejích právníků poměrně rychlé a jasné vysvětlení směrem k WSGC, stejně jako všechny nezbytné kroky. Nakolik ty budou veřejné je teď těžké odhadovat, nicméně do konce příštího týdne bychom měli vědět alespoň to, jestli Valve učinila vše potřebné, nebo jestli WSGC přistoupí k razantnějšímu řešení.

Nejnovější články