Uncharted 3 multiplayer v detailech i na videu
zdroj: tisková zpráva

Uncharted 3 multiplayer v detailech i na videu

19. 4. 2011 11:20 | Téma | autor: Petr Poláček |

Update 19. dubna - Těžko někdo při hraní prvního Uncharted očekával, že další dva díly budou v takové míře zaměřené na multiplayer. Ale stalo se a překvapivě to série od Naughty Dog přežila lépe, než jiné singleplayer hry, které koketovaly s multiplayerem (teď vrháme úsečný pohled Dead Space 2). Třetí Uncharted v tomto směru navazuje na druhý díl a jde po známé cestě – více, více a možná i trochu lépe. Módů je víc a možností upravit si některé prvky ve hře je také víc, stejně jako různých modifikací herního modelu. A celkově by se to mělo lépe hrát - slibují tvůrci.

Na nedávné novinářské akci Sony představila dvě mapy a trojici soupeřivých módů. Kooperace bude v Uncharted 3 také, ale pššššš...ta je zatím tajná! K vidění a vyzkoušení měli novináři klasický Team Deathmatch, ještě klasičtější vyvražďovačku Free for All a novinkou je Three Team Deathmatch, což je střet tří malých týmů o dvou hráčích. Podstatné pro kvalitu multiplayeru je však náplň, kterou skrze herní prvky vývojáři zmíněným módům dají. A tady to začíná být s Uncharted 3 multiplayerem opravdu zajímavé!

zdroj: Archiv

Hráčský komfort by měla rapidně navýšit možnost kdykoli se připojit do již rozběhnuté hry – nebudete muset čekat, až skončí kolo a zároveň by se nemělo stávat, že budou jednotlivé matche poloprázdné jen proto, že v danou chvíli nebylo k dispozici dost lidí. Podporu si od vývojářů vysloužil i splitscreen multiplayer na jedné konzoli pro většinu herních módů, dokonce s možností přihlásit se skrze odlišné PSN id.

Další novinkou je tzv. Buddy systém, neboli systém dvou parťáků, kteří budou sdílet své úspěchy, nasbírané poklady, umožní určovat místo spawnu parťáka atd. To všechno v rámci podpory týmového ducha, který prý vývojářům leží mocně na srdci. A nejenom on. Kus místa jim tam zabírá i důraz na upravitelnost všeho možného, postavičkou počínaje, přes emblémy až po zbraně...kde se úpravy projeví i na funkčnosti a ne jenom na vzhledu.

Boostery nejsou ničím novým, byly už v Uncharted 2 – jen můžete čekat trošku širší nabídku. Nové jsou však různé modifikátory hratelnosti. Tak třeba krátkodobé a dlouhodobé mise. Ty krátkodobé na vás mohou vyskočit během jakéhokoli zápasu, ty delší, jejichž plnění může zabrat i několik dní hraní různých multiplayerových módů pořád dokolečka, si pak volíte v multiplayerovém menu. Co bude náplní těchto misí, to zatím vývojáři nespecifikovali, ale zjevně to bude na úrovni: nasbírej tolik a tolik pokladů, k tomu zabij tolik a tolik borců tím a tím způsobem a podobně.

Chybět nebude hloubková integrace sociálních prvků, takže se připravte na možnost sdílet videa, obrázky, hlášky a bůhví co ještě přes YouTube, Facebook, Twitter a další služby – to vše přímo ze hry. Kdo se dneska nechlubí, jako by neexistoval.

Vraťme se však zpět ke hře, kterou vývojáři okoření zajímavými sportovními prvky, jejichž reálným dopadem si ovšem nejsme moc jistí. Když se bude blížit konec zápasu a jeden tým bude výrazně prohrávat, sepne se Power Play – prohrávající tým bude mít na chvilku lepší podmínky, aby se pokusil dohnat soupeře, který zas za případné vítězství získá větší odměnu.

A když se bude blížit konec souboje a oba dva týmy na tom budou tak nějak úplně stejně, sepne se nastavený čas. Pokud ani v něm nikdo nevyhraje, nastává náhlá smrt, kde už je všechno jasné – hráč, který zůstane poslední, vyhrává. Vlastně jeho tým vyhrává. A v náhlé smrti už také nefunguje respawn, to je třeba dodat.

No a tohle všechno si sami budete moci vyzkoušet již brzy, konkrétně 28. června, kdy začne celosvětově multiplayer beta.  Platící členové PlayStation Plus se do bety budou moci zapojit trošku dřív.

Původní text od Levise: Na uzavřené novinářské akci tvůrci z Naughty Dog údajně prozradili informace o multiplayeru Uncharted 3, a jak už to tak obyčejně bývá, někdo to nevydržel a všechno hned vyslepičil na oficiálních fórech. Jde samozřejmě o neověřené info, ale zní rozhodně zajímavě: v multiplayeru budou moci hráči sprintovat a čeká na ně nový systém udělování medailí, jež lze okamžitě měnit za předměty určené jen pro jediné použití, jako např. granát, který se po výbuchu rozdělí na tři menší. Chybět prý nebude ani booster, jako kopie stejnojmenného perku ze série Call of Duty. Autoři zatím představili dvě multiplayerové mapy, na konkrétní lokace či popis si ale budeme muset počkat až do oficiálního představení síťové části hry.

Nejnovější články