UFO: Aftermath je hotovo, česky v říjnu
zdroj: tisková zpráva

UFO: Aftermath je hotovo, česky v říjnu

12. 9. 2003 8:08 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Z včera konaného oficiálního chatu s brněnskými tvůrci taktické strategie UFO: Aftermath vyplavaly na světlo nové skutečnosti, které shrnuje dlouhý chatlog na anglické fanouškovské stránce UFOAftermath.co.uk.

UFO: Aftermath zdroj: tisková zpráva Za nejdůležitější se dá považovat informace od Briana Fallera z vydavatelské společnosti Cenega UK, že hra je již nyní hotova a vyjde ve Velké Británii 26. září, zatímco nedočkavci v ostatních evropských zemích včetně České republiky si na tu svou verzi musí počkat do začátku října.

Součástí britské edice časopisu PC Gamer bude zhruba 200 MB velké hratelné demo, které má obsahovat pár ukázkových misí včetně tutoriálu, a někdy později má být samozřejmě šířeno i přes internet, aby si každý udělal aspoň letmou představu o náplni hry. Plná verze UFO: Aftermath jinak zabírá 2 CD, bude vyžadovat na harddisku kolem 1,2 GB volného místa a doporučuje se grafická karta s 64 MB paměti. Jak nám tento sdělil Jiří Rýdl z Altaru, její součástí však není multiplayer: "Od začátku bylo UFO plánované jako singleplayer, takže se obávám, že podpora síťové hry nebude ani v budoucím patchi, protože ten tahový/real-timemový systém to dost dobře neumožňuje". Hlavní designér Martin Klíma dále upřesnil, že ve hře není deformovatelný terén (ani stromy), ale některé objekty jako například plot je možné zničit.

Pokud se nadcházející víkend budete vyskytovat v okolí Brna, kde e-Sports pořádají herní festival & turnaj v jednom Czech Game Expo, možná vám přijde vhod zpráva, že tamní prezentace hry se má skládat pouze z předváděčky trailerů nebo obrázků. Hratelnou ukázku UFO: Aftermath si prý snad budou moci osahat až návštěvníci Invexu. Více se o principu hry či jejích možnostech dočtete v pondělních prvních dojmech z betaverze a nezapomeňte také na speciální nabídku Tiscali GameShopu, který jako jediný internetový obchod na světě nabízí bonusový patch (info).

zdroj: Bluesnews, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články