Todd Howard pracuje s tvůrci Skyrimu na nové hře
zdroj: tisková zpráva

Todd Howard pracuje s tvůrci Skyrimu na nové hře

14. 6. 2013 11:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Z Bethesdy se pomalu stává takový menší vydavatel, který má pod sebou hrstku zajímavých projektů jiných studií. Nezapomínejme ale, že základním stavebním pilířem je pořád Bethesda Game Studios - vývojářské studio, jehož poslední dílo, Skyrim, uspělo až nečekaně dobře. Teď se šéf studia Todd Howard a jeho tým už naplno přesunuli na zbrusu nový projekt. Všechna DLC a drtivou většinu patchů pro Skyrim už mají za sebou. Jenže co bude jejich nová hra?

V první řadě to nebude mít nic společného s připravovaným The Elder Scrolls Online. Připomeňme, že tohle MMORPG nemá s Bethesdou téměř nic společného. Pracují na něm vývojáři v Zenimax Online Studios, zatímco Bethesda kutí něco svého. Všeobecně se očekávalo, že Bethesda na E3 oznámí Fallout 4, pravděpodobně na tiskové konferenci Microsoftu, který by měl ke hře exkluzivní DLC. Jenže to se nestalo.

Moc náznaků, že se kutí Fallout 4 taky nemáme, byť se to od Bethesdy očekává. Jenže Pete Hines, který v Bethesdě dělá šéfa marketingu a PR, teď prozradil, že Howard si už za ty roky vydobil pozici, kdy si může dělat na čemkoliv, co si jen zamane. A tomu bychom snad i mohli věřit, že mu kravaťáci z mateřského Zenimaxu po veleúspěšném Skyrimu nešlapou moc na krk.

Ať už ale Howard pracuje na novém Falloutu, nebo novém The Elder Scrolls, nemáme jeho nový počin očekávat příliš brzy. “Měl jsem to štěstí hru vidět a už teď to vypadá úžasně. Bylo by ale dobré upozornit, že kdokoliv tu hru čeká brzo, tak nerozumí hernímu vývoji. Teprve teď oznámili, že jdou s celým týmem na něco nového. Dejte jim trochu času a prostoru, raději to vůbec nečekejte a buďte překvapení, pokud to vyjde dřív,” řekl Hines v rozhovoru pro OXM.

Skyrim vyšel na konci roku 2011 a v loňském roce vyšlo několik DLC. Určitá část vývojářů tak může pracovat na novém projektu už více jak rok a půl. Když už se na novou hru přesunul i zbytek tvůrců Skyrimu, mohla by jet produkce plnou parou. Teoreticky bychom se mohli oznámení dočkat třeba do roka do dvou a vydání by nemuselo být o moc dál. Pokud tedy v Bethesdě nedělají nějakou šílenou ambiciozní novotu, se kterou nemají zkušenosti.

Nejnovější články