The Elder Scrolls Online nabídne skrz PvP titul císaře
zdroj: tisková zpráva

The Elder Scrolls Online nabídne skrz PvP titul císaře

6. 1. 2014 15:02 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Titul císaře k The Elder Scrolls neodmyslitelně patří, ať už má k němu vaše postava jakýkoliv vztah. V chystaném MMORPG The Elder Scrolls Online se jím budete moci stát v konkurenci tisíců jiných hráčů. Cesta k titulu ale nebude snadná a když už si jej vydobudete, nebude to navěky.

Předem je třeba říci, že titul císaře (Emperor) bude k dispozici jen skrze PvP složku hry, která bude pro TESO důležitou. V Cyrodiilu se budou odehrávat střety mezi aliancemi a každý se bude moci těchto bitev zúčastnit. Nu a podle toho, jak se vám bude dařit v zabíjení soupeřů, léčení spojenců a zabírání hradů, budete oceňováni aliančními body.

Samotné dobývání hradů bude rozšiřovat území vaší aliance a poskytne i bonusy pro všechny členy, které budou tím silnější, čím více hradů budete mít. Ve chvíli, kdy aliance obsadí všechny hrady kolem Imperial City, ten, kdo má v jejím rámci nejvíce aliančních bodů z PvP, se stane císařem. Nebo císařovnou, to už bude záležet na pohlaví postavy.

Nepůjde ale jen o čestný titul, abyste se jím mohli chlubit v lokální krčmě, kde se všichni hráči určitě budou scházet. Císař dostane set císařských schopností, které jej už nikdy neopustí. Dokonce i v případě, kdy budete z postu císaře sesazeni (a to se asi nevyhnutelně stane), dané schopnosti vám zůstanou. Sice už nebudou tak silné jako za časů vaší aktivní vlády, ale pořád to bude znamenat, že jste na bojišti element, s nímž je třeba počítat.

Ještě by to chtělo zakomponovat možnost popravovat poddané, konfiskovat hmotné statky („ale copak ti to vypadlo z toho raidu?“) a mít podíl z daní a myslím, že by zakomponování císařského majestátu do The Elder Scrolls Online bylo bezchybné. Ale i možnost chlubit se po dobu existence své postavy tím, že jste byli císařem (a tedy i opravdu užitečným spolubojovníkem) za to stojí. Dodejme jen, že hra vyjde 4. dubna na PC a Mac a na konzole pak v červnu.

Nejnovější články