Take-Two počítá s pokračováním Red Dead Redemption, Borderlands i BioShock
zdroj: tisková zpráva

Take-Two počítá s pokračováním Red Dead Redemption, Borderlands i BioShock

30. 5. 2014 11:13 | Téma | autor: Adam Homola |

Že si vydavatelé opečovávají své výdělečné značky a dojí z nich dolary seč jim vývojářské síly stačí, není nic nového pod sluncem. Přesto si až na výjimky nemůžeme být jistí, kterou značku čeká nový díl nyní, která si dá pár let oraz, a se kterou se z různých důvodů momentálně nepočítá. Jednou ze zmíněných výjimek je Take-Two, jejíž šéf Strass Zelnicky naznačil během konference Cowen and Company budoucnost celé řady sérií včetně Red Dead, BioShock nebo Borderlands.

Red Dead Redemption byl obrovský úspěch, který překvapil i samotnou Take-Two. Bylo by tedy bláhové se domnívat, že v některém ze studií Rockstaru se nepracuje na pokračování. A Zelnick to vlastně oficiálně potvrdil. Red Dead totiž pasoval mezi jednu z tzv. trvalých značek svého vydavatelství. Znamená to, že dokud to bude dávat smysl (každá hra bude výdělečná), budou vznikat a vycházet nové díly.

“Víceméně vím, které značky jsou trvalé a mohu vás o jejich budoucnosti ujistit. Je jasné, že dokud budeme držet laťku kvality takhle neuvěřitelně vysoko, bude GTA trvalou značkou. Také je docela jasné, že trvalou značkou je Red Dead, opět za stejného důvodu. Dále mezi ně patří například Borderlands nebo NBA apod. Všechno ale trvalé není, klidně se nám může přestat dařit,” řekl Zelnick na konferenci, jak reportuje GameSpot.

Hned na to Zelnick dodal, že by v následujících letech rád vybudoval několik nových trvalých značek. Třeba do Evolve vkládá Take-Two velké naděje. Pokud se kooperativní akce od tvůrců Left 4 Dead podaří a bude úspěšná, budeme se s Evolve vídat zjevně i v příštích letech.

Zelnick sice zpytoval svědomí za přešlap jménem Duke Nukem Forever, ale hned se obrátil k něčemu více pozitivnímu, k sérii BioShock. Irrational Games už je možná minulost, ale série BioShock bude žít dál i bez svých stvořitelů. Jaký další BioShock bude a kdy se hry dočkáme, nic z toho nechtěl šéf Take-Two ani naznačit, ale vypadlo z něj, že o značku se teď starají lidé z 2K Marin (BioShock 2, The Bureau: XCOM Declassified). Uvidíme jestli 2k Marin bude v dalším díle protěžovat Columbii, Rapture nebo se vývojáři odváží udělat velký krok do neznáma a nabídnou zbrusu nové prostředí.

Take-Two je na tom po stránce perspektivních značek dobře. K Rockstaru si vydavatel přidal v průběhu minulé generace několik dalších úspěšných sérií a jiné momentálně připravuje. Take-Two si nemá nač stěžovat a musí jen doufat, že třeba z Evolve vznikne další dlouhodobá série.

Nejnovější články