Steam Greenligt dal zelenou dalším 14 hrám včetně remaku Opposing Force
zdroj: tisková zpráva

Steam Greenligt dal zelenou dalším 14 hrám včetně remaku Opposing Force

25. 7. 2013 14:38 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Již od svého vzniku čelí Steam Greenlight, fanoušky napájený schvalovací proces her na Steamu, halasné kritice z mnoha směrů. A Valve to už i přiznává. To mu však nic neubírá skutečnosti, že Greenlight zjevně celkem šlape, a nově tak připustil na Steam dalších 14 zajímavých titulů, včetně Deadly Premonition či remaku Half-Life: Opposing Force. Výčet všech krasavců najdete uvnitř článku.

A Hat in Time - Trojrozměrná hopsačka zaujala roztomilou komiksovou stylizací a supermariovskou hratelností. Ve hře se vtělíme do mladé dívky, čelící Zlé holce s knírem (doslova Mustache Girl). Pomoct nám v tom má magická čepice umožňující cestování časem. Vývojáři z Gears for Breakfast konceptem odpovídají na otázku, proč je dnes takový nedostatek 3D hopsaček. 

Among the Sleep - V hororové záležitosti viděné z pohledu první osoby, toho času dvouletého dítěte, máme prožít strastiplnou cestu nočním bydlištěm. Cíl hry? Najít plyšového medvídka. Zřejmě nejlepší hra za dítě od dob tutorialu Fallout 3.

BROFORCE - O brutální 2D akci BROFORCE jsme se rozepsali koncem června a je potěšující vidět, že uspěla i u fanoušků. Nakonec se však není čemu divit. Pekelná destrukce, kterou hráč v roli akčního hrdiny může rozsévat, měla svůj úspěch jistý.

Centration - Další horor z pohledu první osoby jménem Centration přinese možnost žít na zcela sandboxové vesmírné stanici. Hra bude těšit z bezbřehých možností fyziku ctícího enginu, náboj však do konceptu vnáší multiplayerové pojetí. Díky němu si žádný hráč nemůže být jistý, jestli se jeho kolegové nerozhodnou rutinní práci přerušit vražedným amokem...

Chasm - Kříženec mezi Diablem a Zeldou, tak je popisován dvourozměrná, pixelartová rubačka Chasm. Nabídnout má jak hack'n slash hratelnost, tak i plnohodnotný fantasy svět. Zajímavostí jsou například procedurálně generované dungeony. Sympatická je i skutečnost, že oproti mnoha jiným podobným záležitostem nemá Chasm začínat ve vypálené rodné vesnici – naopak bude vyprávět o cestě vojáka zpět do své domoviny. Vyzkoušet můžete i demo

Darkwood - Také Darkwood nabídne procedurálně generované prostředí a slibuje si od toho nekonečnou znovuhratelnost. Z vrchu viděný horor se má vyznačovat řadou RPG elementů a chyby neodpouštějících prvků - včetně permanentní smrti

Deadly Premonition: The Director's Cut - Netrvalo dlouho a "herní Twin Peaks na drogách" křížené s tím, jak původně zněl Alan Wake, si na Greenlightu získalo potřebný počet lajků. Každý si tak bude moct vychutnat kontroverzní titul Deadly Premoniton, jehož hodnocení oscilovala mezi 20 % a 100 %. Jen pro osvěžení dodejme, že Director's Cut by měl nabídnout několik rozšiřujících map/misí.

Divekick - Z trochu jiného soudku je zde bojová hra Divekick. Oproti konkurentům má nabídnout především limitovaný výběr pouhých dvou tlačítek – vývojáři se tak prý snaží bojovky znovu vrátit mezi masy hráčů, které si nehodlají memorovat nekonečnou sadu komb. Což zní sympaticky.

Operation Black Mesa - Valve se nemusí starat o remaky svých her – postarají se o ně jejich vlastní hráči. Operation Black Mesa je podobným projektem jako loňská skoro-totální předělávka Half-Life 1 do enginu Half-Life 2 jménem Black Mesa. Tentokrát však došlo na úpravu datadisku Opposing Force. Jak můžete vidět na vlastní oči, projekt se nachází ve velmi rané fázi – nicméně i původní Black Mesa byla dlouho, předlouho ve vývojářském pekle. Držíme palce.

Project Awakened - Jako vlhký sen fanoušků superhrdinů působí nářezový Project Awakened. Hra má umožnit vytvořit si panáka v libovolném stylu – a procházet s ním otevřeným, perfektně reagujícím světem. Chcete mít vlastní verzi kyberpunkové slečny v kůži? Možno. Chcete raději klasického maskovaného hrdinu ve stylu Spider-Mana? Také možno. Video ze hry dokazuje, že to celé vypadá skutečně mňamózně.

Recruits - Dost ale sofistikovanosti, pro akcechtivé je zde Recruits. Hra působí trochu jako modernější Broforce – vývojáři se ostatně inspirovali jak v Cannon Fodderu, tak i Alien Swarm. Kromě izometricky viděného střílení hra nabídne i strategické prvky včetně permanentní smrti vašich mužů.

Rekoil - Podobně přímočaře působí i multiplayerová FPS Rekoil. Ta si nečiní větší ambice, než prostě nabídnout správně vyvážené pěchotní souboje pro hráče, kteří moderním áčkovým střílečkám příliš neholdují.

Shelter - Líbila se vám zvláštní simulace zvířat jménem Tokio Jungle? Pak nově můžete sáhnout i po Shelter – titulu, v němž hrajete za jezevčici, snažící se udržet svou smečku pohromadě a uchránit svůj příbytek. 

StarMade - Poslední hrou z greenlightího balíčku je otevřená voxelová vesmírná záležitost StarMade. Alpha verze hry je momentálně zcela zdarma, takže hledáte-li další vesmírnou hru připomínající Minecraft, můžete promptně začít hrát.

Nejnovější články