Sony zvolí v distribuci her pro NGP novou strategii
zdroj: tisková zpráva

Sony zvolí v distribuci her pro NGP novou strategii

21. 3. 2011 14:50 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zdá se, že v Sony se začínají do klíčových pozic dostávat lidé, kteří nemusí za každou cenu jít proti proudu v rámci křížového tažení za originalitu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jedním z důvodů proč se z PSP Go stal průšvih, byl fakt, že se mnoho titulů, které vyšly na UMD, nedostalo do digitální distribuce. Tu samou chybu už Sony nechce se svým NGP (kódové označení velmi zajímavě vyhlížejícího handheldu, jenž si můžete připomenout v našem článku) opakovat. Andrew House, SCEE prezident to potvrzuje svými slovy: „Jedna věc, kterou jsme se u PSP naučili je, že potřebujeme mít pro NGP jak digitální, tak fyzický obsah. Prostě všechny hry, které vyjdou na pevném médiu budou dostupné i digitálně. Nicméně ne všechny digitálně přístupné hry budou na pevném nosiči“.

„Tento hybridní přístup k distribuci je atraktivní. Jste maximálně flexibilní. Sami vydavatelé budou rozhodovat o způsobu distribuce podle velikosti obsahu. Pro někoho nemusí být stahování velké, blockbusterové AAA hry příjemné a bude chtít sáhnout po pevném médiu. Budeme zde ale chtít zavést hierarchii. Velké tituly vyjdou určitě i na pevném médiu, ty z opačného spektra spíše jen digitálně“.

Nu, co k tomu říci? Sice tohle zjištění Sony docela trvalo, ale pokud k němu došlo před launchem NGP, je to jen dobře. Hráč by tak měl mít velkou svobodu ve volbě distribuce a hlavně, vzhledem k takřka neprůstřelným možnostem připojení NGP k internetu (leda byste byli v osamělé nepálské zemljance) by se nemělo stát, že nějaký titul prostě nebudete moci sehnat. Samozřejmě, je tu otázka, jak to bude s regionálním zámkem obsahu. Doufejme, že bude co nejmenší...

Nejnovější články