Sony zrušila Last Guardian? Kdepak, jen chyba v systému
zdroj: tisková zpráva

Sony zrušila Last Guardian? Kdepak, jen chyba v systému

23. 12. 2011 0:03 | Téma | autor: Petr Poláček |

Očekávaná PS3 exkluzivní hra The Last Guardian byla podle GameStopu zrušena. Cože? Tento vzkaz dostali všichni, kdo si hru u GameStopu předobjednali a logicky se to celé velmi rychle rozšířilo po internetu. Sony se sice ústy Patricka Seybolda (šéf firemní komunikace) i Šuheje Jošidy (prezident všech vývojářských studií Sony) snažila herní svět přesvědčit o tom, že to není pravda a vývoj The Last Guardian pokračuje, ale kdo by tomu věřil, když duchovní otec hry (a předchozích titulů ICO a Shadow of the Colossus) Fumito Ueda nedávno od Sony odešel, stejně jako více prezident SCE a hlavní producent hry Jošifusa Hajama? Nikdo. A nic na tom neměnil ani fakt, že sám Ueda na Twitteru tvrdil, že už sice pro Sony nepracuje, ale na dokončení The Last Guardian stejně usilovně maká jako kontraktor.

Naštěstí se ale po několika hodinách podařilo celou tuto hádanku vyřešit, alespoň prozatím. Prodejní řetězec GameStop totiž kontaktoval Kotaku s vysvětlením celé situace, které je až nepříjemně logické a systémové. Posuďte sami: „Sony The Last Guardian nezrušila, jak jsme chybně uváděli v automatických vzkazech pro zákazníky, kteří si hru předobjednali. Protože hra zatím nemá stanoven termín vydání, GameStop se rozhodl hru odstranit z našeho systému. The Last Guardian do našeho systému znovu zavedeme pro předobjednání ve chvíli, kdy bude znám přesný termín vydání.“

Pravda, všechny obavy to rozhodně nevymítí, ale většinu ano. Minimálně existuje ze strany GameStopu jistá systémová naštvanost vůči tomu, že se vydání Last Guardian pořád odsouvá a pořádný termín je stále v nedohlednu. Respektive, ono to nenaštvalo GameSpot, ale někoho, kdo stiskem tlačítka rozhoduje o tom, že hra bude nabízena k předobjednávce, nebo nebude. Každopádně, pro tuto chvíli je důležité mít na paměti, že je The last Guardian navzdory výše popsané fámě a odchodu hlavního designéra i producenta stále ve vývoji a Sony projekt nezrušila. Zároveň nelze vyloučit, že se s celým projektem něco děje...není obvyklé, aby jen tak odcházel jeho duchovní otec, navíc dost tvrdohlavý a typicky umělecky zakousnutý do svého díla.

Nejnovější články