Sony chystá film Metal Gear Solid, ale jména tvůrců moc nelákají
zdroj: tisková zpráva

Sony chystá film Metal Gear Solid, ale jména tvůrců moc nelákají

31. 3. 2015 12:55 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Japonská Sony samozřejmě neznamená pouze videohry, ale co se zábavního průmyslu týče, tak sahá i poněkud dále. Důkazem toho je i zpráva o přípravách natáčení snímku na motivy slavné špionážní série Metal Gear Solid. Film konečně po předešlé vlně různých spekulací dostává oficiální zelenou a rovnou jsme se i dozvěděli jména filmařů, kteří na něm budou pracovat.

Hlavním scénáristou snímku bude relativně neznámý britský chlapík jménem Jay Basu, který patří spíše mezi nadějné hvězdy, než protřelé filmaře. Nemá za sebou ještě žádnou dokončenou práci na velkém snímku, zatím se podílel pouze na pokračování sci-fi hororu Monsters: Dark Continent, které si u kritiků příliš chvály nevysloužilo. Jeho angažování tak může budit spíše otazníky a vyvolávat vrásky na čele, zda je moudré svěřit scénář do ruky zrovna nezkušenému, byť prý talentovanému scenáristovi.

Nicméně, ač jsou scenáristé důležití, finální forma snímku vždy leží na bedrech režiséra, který stejně scénář průběžně upravuje. Ale ani i u jména člověka, který usedne na post režiséra nejde skákat do stropu nadšením. Jordan Vogt-Roberts má za sebou například snímek Králové léta z roku 2013, ale jinak jde o seriálového režiséra nepříliš velké reputace. Podobně jako Basu ale patří do skupinky mladých filmařů, kteří nyní dostávají šanci a buď se jí chopí a nebo upadnou v zapomnění.

Angažování těchto tvůrců tedy zatím budí spíše rozpaky a je jen otázkou, jak toto nakonec dopadne. Datum vydání ani název snímku zatím neznáme. Je ale jasné, že nepůjde pro studio o projekt, o nějž by se chtělo opírat. Produkci mají v rukou proslulí bratři Aradové, kteří mají na kontě pár spektáklů, ale jako správní producenti se nebojí ani experimentovat - samozřejmě když to moc nestojí a klidně nějaký ten film odstřelí přiškrcením rozpočtu, když nevypadá k světu.

Nelze však než doufat v to, že film reputaci série Metal Gear Solid nijak nepoškodí a že podobně na tom nebude ani údajně plánovaný odchod Hidea Kojimy z Konami. Ten údajně vkládá vše do vývoje Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, co se s ním a se značkou bude ale dít poté, to je zatím ve hvězdách, neboť mezi Konami a Kojima Productions to momentálně údajně pěkně vře. Ovšem obavy stranou – série Metal Gear Solid toho má za sebou hodně a z kvalitativního hlediska se ani nelze bavit o nebezpečném kolísání, nelze tedy než doufat, že současné kroky týkající se nejenom plánovaného snímku povedou jen k dalším úspěchům a potěší všechny fanoušky série. A pokud bude film špatný, on se ve hrách svět MGS nezboří.

Nejnovější články