Sega to v Evropě balí, soustředí se na digitální obsah
zdroj: tisková zpráva

Sega to v Evropě balí, soustředí se na digitální obsah

28. 6. 2012 16:30 | Téma | autor: levis |

Evropská pobočka Segy pokračuje v drsné restrukturalizaci, rozuměj propouštění a rušení kanceláří. Dnes firma oznámila, že uzavírá své pobočky v Rakousku, v Beneluxu a především také ve Francii, Německu a Španělsku. Což už jsou velké trhy. "Chceme se soustředit na výrobu digitálního obsahu a krabicové hry omezit jen na velké značky," uvedla firma ve svém tiskovém prohlášení.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V praxi to znamená, že hry od Segy bude po Evropě distribuovat firma Koch Media, respektive Level03 a 5 Star Games. Řídit je budou už jen kanceláře firmy v Londýně, kde evropská větev Segy sídlí (na obrázku).


"Chceme maximalizovat výtěžek z prodeje značek jako jsou Sonic the Hedgehog, Total War, Football Manager nebo Alien," řekl viceprezident evropských poboček Jurgen Post. "Tím, že zavíráme přebytečná studia a stanovujeme si jasnou strategii, vstupuje Sega do nové éry." Poslední hrou, kterou si Sega na Starém kontinentě vydá sama, je London 2012 neboli oficiální videoherní doprovod letošních olympijských her. Vyjde 29. června pro PC, X360 a PS3.

Nejnovější články