Šéf THQ potvrzuje vývoj Warhammer 40k: Dawn of War III
zdroj: tisková zpráva

Šéf THQ potvrzuje vývoj Warhammer 40k: Dawn of War III

15. 6. 2011 13:45 | Téma | autor: Petr Poláček |

Šéf hlavní herní divize THQ Danny Bilson nedávno nadhodil, že během herní výstavy v Německu na konci srpna dojde k ohlášení nové hry. Všichni doufali v Homeworld III, což ještě stále není vyloučeno, ale zdá se, že nakonec půjde o Dawn of War III. Vývoj DoW III potvrdil Bilson Eurogameru už minulý rok a dnes a to udělal znovu s tím, že vývojáři z Relicu kombinují prvky z prvního i druhého dílu a přidávají k tomu elementy zbrusu nové. Do konkrétních detailů Bilson nezachází, omezuje se na konstatování, že až to uvidíme, posadíme se z toho na zadek. To ale říkají všichni a pořád.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Proč by mělo k oznámení DoW III dojít právě na německém Gamescomu? Protože to sedí termínově. Bilson operuje s návrhem, že nový díl v DoW sérii vyjde 18 nebo 24 měsíců po vydání výborného datadisku Dawn of War II - Retribution, což znamená někdy mezi srpnem 2012 a únorem 2013. Pokud se na tomto plánu nic nezměnilo, je oznámení rok před vydáním DoW III naprosto ideální varianta.

Bilson rovněž už dříve spekuloval, že by se DoW III mohla vydat směrem zdarma hratelného projektu po vzoru Company of Heroes Online, který však byl v mezičase zastaven. Neznamená to však, že získané zkušenosti nebudou použity právě pro DoW III, a i když nakonec asi nepůjde o zdarma hratelný titul s mikrotransakcemi, některé elementy tohoto distribučního modelu ve hře být mohou. To už jsou však čisté spekulace, do zahájení herní výstavy Gamescom zbývají dva měsíce, pak se uvidí. Ale stejně bych raději třetí Homeworld...

 

Nejnovější články