Seaworthy kombinuje FTL, piráty, námořní písně a film Master and Commander
zdroj: tisková zpráva

Seaworthy kombinuje FTL, piráty, námořní písně a film Master and Commander

9. 2. 2015 17:58 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nemáte-li rádi pixelart, odvraťte svůj zrak a vědomě přijďte o možná skvělý námořnický zážitek. Na Kickstarteru se totiž o vaši pozornost a peníze uchází projekt Seaworthy, který by mohl udělat radost všem milovníkům námořních bojů, pirátů nebo odvážných kapitánů, kteří pro papouška a dřevěnou nohu nešli daleko. Základ je jednoduchý a pokud máte zkušenosti s vynikající FTL – Faster Than Light, tak i zcela pochopitelný. Vyměňte vesmírnou loď za klasickou plachetnici, mimozemšťany za piráty a máte Seaworthy.

Dvoučlenný tým Mildly Competent Games jasně deklaruje, že kráčí ve stylu vynikajícího filmu Master and Commander, tedy námořních soubojů plných trhané plachtoviny, tříštícího se dřeva, mrtvých námořníků, uříznutých nohou a strategických rozhodnutí kapitána. Samozřejmě v pixelartovém provedení, protože tým tvoří hru vedle své hlavní práce a peněz a lidí není nikdy dost. Proto se ostatně vydali na Kickstarter. Ne, že by na úspěchu Kickstarteru záleželo, zda hra vyjde. Seaworthy prý spatří světlo světa tak či tak, ale úspěšné financování tento proces značně urychlí. Hra se momentálně nachází v pre-alfa fázi.

Systém je prostý. Vydáváte se hledat bájný poklad, přičemž spravujete loď, najímáte posádku, projíždíte procedurálně generovaným světem a během své odysey činíte jak rozhodnutí v textové formě, tak i ta bojová během nesmiřitelných námořních soubojů. Pořád nejste přesvědčeni? Tak si nejprve pusťte trailer a hlavně si k němu nezapomeňte pustit zvuk!

zdroj: Archiv

Tak co, lepší? Právě v tomto stylu by chtěli tvůrci mít celý soundtrack, k čemuž ovšem potřebují opět finance, jelikož hudebníky musí někdo zaplatit. Každopádně, v traileru dělá ozvučení pro celkovou atmosféru strašně moc. Boje by měly být komplexní v tom smyslu, že musíte rozhodovat, kam poslat svou posádku a určit tak strategii.

Jste pod těžkou palbou, co uděláte? Necháte své kanonýry opětovat palbu v naději, že jejich loď to vzdá první? Pošlete zraněné k felčarovi, aby nezemřeli a žili pro další boj? Pošlete extra muže, aby napnuli plachty a zkusíte utéct? Anebo všechny naženete do chráněné navigační místnosti, abyste minimalizovali ztráty, a pak pošlete všechny na zoufalou abordáž?

Jednotliví námořníci ještě mohou mít různé specializace. Kromě základních námořníků tu jsou důstojníci, z nichž se může stát chirurg, kanonýr, který na abordáž bere rovnou malý kanón, nebo Master of Sails, který jako první vede abordáž z lanoví, s věrnou šavlí v ruce.

Plány prostě vypadají tak, že ve správě posádky a lodi bude spočívat největší zábava Seaworthy. Ve chvíli, kdy vám chirurga odpálí dělová koule, nebo vaši v podpalubí pumpující posádku utopí valící se voda, bude jedna radost vymýšlet krizové scénáře.

zdroj: Archiv

Ačkoliv se tvůrci dušují, že hra vyjde, pořád tu je hrozba, že nebude prostě dost dobrá. Nicméně, vzhledem k tomu, že inspirace FTL je zde hodně cítit, nebude to snad pro ne úplně zkušené vývojáře plavba neprobádanými vodami. Jen ten Kickstarter momentálně nevypadá moc optimisticky, z požadovaných 44 tisíc dolarů má projekt na kontě jen devět. Stále ale zbývá 28 dnů do konce a na moři naděje umírá až s blížícími se žraloky.

Nejnovější články