Sabotovali tvůrci CoD vydání DLC, aby pomohli konkurenci?
zdroj: tisková zpráva

Sabotovali tvůrci CoD vydání DLC, aby pomohli konkurenci?

21. 1. 2011 15:17 | Téma | autor: Petr Poláček |

Soudní spor Activision vs. Jason West, Vince Zampella a EA určitě vynese na světlo celou řadu zajímavých a někdy snad až absurdních informací ze zákulisí. Jedna z nich se na veřejnost dostala již nyní: jde o email Lincolna Hershbergera z EA (šéf marketingu v DICE) adresovaný několika dalším výše postaveným lidem v EA, v němž píše, že se mu podařilo s Vincem (Zampellou) domluvit pozdržení vydání DLC Stimulus pack pro Modern Warfare 2.

Text emailu zní: „Před několika měsíci jsem Vince požádal, aby zařídil zpoždění vydání map packu než vydáme naší hru (něco mi dluží). S ohledem na to, že už vydělali miliardu, mu to vůbec nevadilo, Kotick to však samozřejmě vzal jako útok.“

Vince v mailu je samozřejmě Vince Zampella, tehdejší spolu šéf Infinity Ward a onen titul EA, o kterém je v mailu řeč, tak to je Battlefield: Bad Company 2. A zatímco právníci Activision berou tento email, který EA poskytlo protistraně v rámci požadavku soudu na předání všech informací, jako jasný důkaz toho, že EA sabotovala s pomocí Westa a Zamepelly byznys Activision, mluvčí EA Jeff Brown označil celý mail za sarkasmus: „Z emailu je jasné, že to byl vtip a že ti dva (Hershberger a Zampella) spolu nikdy nehovořili. Vysvětlovali jsme to právníků Activision, ale evidentně jim chybí smysl pro humor.“

Jakkoli to možná humorné je, přesto je to soudní důkaz a s těmi se dá nakládat různě a různě se dají také interpretovat. Rozhodně tento email EA nijak zvlášť dobře neposlouží a Westovi se Zampellou také ne. Activision je totiž žaluje právě pro porušení zaměstnanecké dohody a snahu podvrátit byznys firmy úmyslným sabotováním Modern Warfare 2 a tím i celé značky Call of Duty, která je pro Activision klíčová!

West a Zampella se, jen pro připomenutí, soudí s Activision o nevyplacené peníze pro sebe i bývalé zaměstnance Infinity Ward, s nimiž založili studio Respawn.  A právník dvou zmíněných vývojářů, Bobby Schwartz, ke zveřejněnému mailu prohlásil, že to je jen další důkaz falešných tvrzení Activision a zoufalá snaha najít cokoli, čeho by se právníci Activision mohli chytnou. Ať už to u soudu dopadne jakkoli, lze do budoucna očekávat zveřejnění dalších podobných „důkazů“ a s tím spojenou zábavu. Stačí si vzít popcorn a celé to sledovat, jako velkou grotesku.

Nejnovější články