Rubin: „Call of Duty se nemůže moc měnit kvůli esportu“
zdroj: tisková zpráva

Rubin: „Call of Duty se nemůže moc měnit kvůli esportu“

7. 10. 2013 14:16 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Každý rok vychází nové Call of Duty a kritické hlasy se ozývají, že se v rámci multiplayeru mění jen pramálo. Osobně bych řekl, že mezi prvním Modern Warfare a Black Ops 2 je celkem znatelný rozdíl, a ne k lepšímu. Ale hráčská většina vývoj tímto směrem zjevně chce a Mark Rubin vysvětluje, že už z principu postavení esportu nejde multiplayer hry moc měnit.

Logické to určitě je. Call of Duty už delší dobu patří mezi stálice esportu a z podstaty věci se moc nedá měnit pravidla disciplíny z roku na rok. V analogii k fotbalu to říká i Rubin: „Kdyby tohle byl fotbal a další rok bychom představili pravidla jen se sedmi hráči na tým, kde můžete používat jen ruce, nemyslím, že bychom s tímto nápadem uspěli.“

To je poněkud humpolácké přirovnání. Nikdo nechce po Call of Duty tak radikální přeměnu. Ale řada lidí by ráda viděla menší příklon k frenetickému, extrémně nerealistickému běhaní, sprejování olovem a přílišné transformaci směrem k sportovní disciplíně. Musím ale znovu zopakovat, že vzhledem k tomu, kolik hráčů CoD kupuje, asi Activision dává lidem to, co chtějí.

Dle Rubina to navíc neznamená, že nemohou přicházet novinky. „I tak si můžeme s různými věcmi hrát. Jsou to prvky jako úpravy postav, vylepšení pohybu světem, vytvoření zajímavějšího světa, nové módy, přidání dynamických map.“ Je celkem jasné, že se Call of Duty moc měnit nechce – z výše uvedených důvodů. A vlastně je to možná dobře, protože tu pak je stále prostor pro multiplayerové střílečky, která se chtějí vydat jiným směrem.

Nejnovější články