Rockstar vydá do roka nový titul, tipujeme next-gen verze GTA V
zdroj: tisková zpráva

Rockstar vydá do roka nový titul, tipujeme next-gen verze GTA V

14. 5. 2014 13:02 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Take-Two se podle zprávy o hospodaření mohla pochlubit skvělými prodeji, když v uplynulém fiskálním roce prodala 33 milionů kusů GTA V, 9 milionů kusů Borderlands 2, 6 milionů kusů BioShock Infinite a konečně 5 milionů kusů Civilizace V. I přes to všechno ale firma plánuje vzít v dalším fiskálním roce (končí v březnu 2015) nové konzole útokem. Zároveň Take Two prozradila, že Rockstar připravuje projekt, který vyjde ještě během fiskálního roku 2015, tedy do konce března 2015.

Můžeme spekulovat, co konkrétně Rockstar připravuje. Tvůrci GTA prý chystají projekt pro next-gen systémy, což znamená PlayStation 4, Xbox One ale třeba i PC. Je přitom nepravděpodobné, že by Rockstar na E3 oznámili úplně novou hru a v průběhu několika málo měsíců ji stihli vydat. Navíc ještě ani nepotvrdili, zda je na E3 uvidíme.

První přichází na mysl next-gen verze Grand Theft Auto V. Hra se skvěle prodávala na minulé generaci konzolí, ale i ty nové v sobě skýtají obrovský potenciál prodejů. Tím spíše, že už uplynulo dost času na to, aby prodeje verzí pro nové konzole nekanibalizovaly prodeje verzí pro PS3 a X360. Stejně tak by mohlo jít o PC verzi, ale je krajně nepravděpodobné, že by při jakýchkoliv úpravách Rockstar ignoroval nové konzole. Když vyjde na PS4 a Xbox One, vyjde i na PC.

Pak se nabízí nešťastný projekt Agent, o kterém jsme už dlouho nic neslyšeli. Ostatně, od oznámení hry uplynulo už celých pět let. Nová generace konzolí by mohla znamenat novou šanci pro hru, která nikdy nebyla oficiálně zrušena, ale fakticky tlí v nějaké vývojářské ledničce. Nebo možná už netleje, ale chystá se na comeback. Loni totiž Rockstar obnovil značku Agent. Otázkou je, zda okno tohoto fiskálního roku není pro podobný projekt příliš malé.

zdroj: Vlastní

Podobná otázka mě napadá, když si představím projekt, který by se mi líbil nejvíce - Red Dead Redemption 2. Minulý díl všechny překvapil finančním úspěchem, protože na lákadlo westernů se v byznysu moc nevěří. Nyní představuje Red Dead Redemption rodinné stříbro Rockstaru.

Je ale spíš nepravděpodobné, že by Rockstar další westernovou jízdu neohlásil s pořádným předstihem a nebombardoval nás teasery na teaser teaseru.

Anebo Rockstar sáhl hlouběji do zásobárny nápadů a chystá třeba pokračování Bully, The Warriors nebo Max Payne? Osobně bych vsadil na PS4 a Xbox One verzi GTA V, ale milerád se nechám překvapit.

Nejnovější články