Režisér Warcraft filmu odmítá stereotyp a nabídne hrdiny na straně lidí i orků
zdroj: tisková zpráva

Režisér Warcraft filmu odmítá stereotyp a nabídne hrdiny na straně lidí i orků

7. 1. 2015 19:24 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Dalším pokusem o úspěšné ztvárnění hry na stříbrném plátně bude ambiciózní projekt Warcraft. Režisér Duncan Jones se v rozhovoru pro server 2P nechal přesvědčit, aby odhalil několik podrobností o snímku. Ačkoliv se nemalá část rozhovoru týkala herce Daniela Wu, který film může udělat atraktivním i pro velký čínský trh (byť nevím kolik diváků jej pod maskou Gul'dana pozná), zabrousil Jones i na jiná témata.

Warcraft film už má za sebou poslední klapku a další rok se bude stříhat a samozřejmě trikově upravovat. Na trikové složce pracuje CGI gigant ILM, přičemž na její výrobu má dohlížet Bill Westenhoffer, který má na kontě třeba Oscara za triky u Pí a jeho život. Hudbu pak obstará stále oblíbenější skladatel Ramin Djawadi.

Film se jinak věnuje prvnímu kontaktu lidé a Hordy. Jones ani Blizzard prý nikdy neuvažovali o tom, že by ztvárnili jiný okamžik z universa Warcraftu, třeba invazi Burning Legion. „Pro svět, který musí divákům neznalým předlohy vysvětlit své zákonitosti asi není lepší začátek,“ vysvětluje Jones. „Je dobré, že pro některé postavy ve filmu bude tento svět nový a divák jej prozkoumá právě očima postav.“ Proti tomu nejde nic říct, protože první kontakt je ikonický a už z principu nejlépe vysvětlí universum.

V souvislosti s Danielem Wu je úsměvný fakt, že největším kritikem jeho výkonu v roli Gul'dana bude jeho manželka. Hrála prý World of Warcraft a kladla na herce maximální nároky. Gul'dan bude jednou z klíčových postav a tak si jej na plátně užijeme víc než dost, ale Jones nechtěl být ohledně obsahu konkrétnější. Naznačil jen, že od filmu nelze čekat černobílé rozvržení světa.

wowfan zdroj: tisková zpráva

„Když jsem se sešel s Chrisem Metzenem a kluky z Blizzardu, viděli jsme to stejně. Film by neměl být o hodných lidech bojujících proti zlým orkům! Warcraft by měl být o hrdinech na obou stranách. Tedy o hrdinech, kteří se snaží vyhnout konfliktu, i když padouši jim nenechali žádný prostor.“

Jinak můžeme od filmu čekat známé i nové postavy, což je dobře, protože když znáte Warcraft, asi nebudete tak napjatí kdo přežije, když víte, kdo to zvládne a kdo zaklepe bačkorami. Mimochodem, tazatel od Jonese vydoloval, jakou postavu má nejraději. Tadá, jde o Durotana.

Je jasné, že si studio nechává prostor na případné pokračování a naznačil to i Jones. Vyjádřil se v kontextu otázky, zda se fanoušci oprávněně nebojí, že dvě hodiny nebudou stačit. „Vím, že má práce v tomto prvním filmu je představit určité postavy, místa a kulturu a zároveň vyprávět příběh, který zaujme širokou veřejnost. Pokud svou práci odvedu dobře, lidé budou chtít vidět víc a existuje rozhodně spousta dalších příběhu k vyprávění. Rád bych byl součástí procesu rozšiřování universa Warcraftu, ale to bude záležet na tom, co řeknete vy, diváci, na náš první film.“

Nejnovější články