R. Bowling z Infinity Ward: MW3 i BF3 budou skvělé hry
zdroj: tisková zpráva

R. Bowling z Infinity Ward: MW3 i BF3 budou skvělé hry

22. 7. 2011 10:06 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Veřejnost už s nemalou podporu médií vytvořila dva jasné soupeře letošního roku: Modern Warfare 3 a Battlefield 3.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Je to celkem pochopitelné, ale zdá se, že vývojáři to zas tak žhavě s tou válkou titulů nevidí. Nebo alespoň Robert Bowling z Infinity Ward ne. Promluvil totiž slovy, z nichž čpí rozum a rezonuje povaha hráče a ne člověka, který musí volit Losnu, nebo Mažňáka. V reakci na drobné mediální pošťuchování ze strany Electronic Arts, které chce vzít otěže z rukou série Call of Duty, prohlásil následující:

„Jsem si vědom toho, že jsou zde dvě velmi odlišné skupiny hráčů, pro které vyvíjíme dva velmi odlišné herní zážitky. Myslím, že nějaké pošťuchování je tedy směřováno na obě tyto velmi oddané a vášnivé komunity, které by měly být, co se týče jejich milovaných her, skutečně hodně rozvášněné. Pošťuchování prostě slouží k tomu, aby se obě skupiny do sebe pouštěly. A to se děje neustále.“ Jak moudrá a rozumná slova. Navíc podpořená dalším sympatickým prohlášením...

Bowling jasně prohlásil, že si Battlefield 3 koupí a přidal i svůj názor na konkurenční boj mezi MW3 a BF3, který probíhá jako boj o jedno jediné a první, místo: „Myslím, že jde o chybu. Podle mě je zde rozhodně dost prostoru pro obě hry, a pokud jste fanoušky stříleček, pořídíte si obě, protože obě budou skvělé. Ale co je důležitější, obě nabídnou odlišné zážitky. To, co dostanete od Call of Duty, se velmi liší od toho, co dostanete jinde, a to je podle mš důležité. Myslím, že by každý fanoušek tohoto žánru byl zklamaný, kdyby tu byla jen jedna hra“.

Skoro to vypadá, že Bowlinga už neustálé přestřelky a ataky z obou táborů přestaly bavit a vytáhl do bojiště s bílou vlajkou, s jejíž žerdí případně i někoho umlátí. A přitom má pravdu, protože modelování prostoru vojenských multiplayerových (protože i když to není řečeno, zde už leží těžiště žánru) FPS jako toho, kde může uspět jen jeden titul je krátkozraké. Bez pochyb se najdou hráči, kteří si pořídí oba tituly (a k nim ještě nějaký další) hlavně kvůli tomu, že každá hra nabídne jiný přístup k žánru. Příznivci daných her to jistě potvrdí – Battlefield a Modern Warfare se jednoduše liší.

Takže, najde se mezi vámi někdo, kdo si pořídí obě hry a vykašle se na nekonečné sváření a ryze nedůležitých věcech?

Nejnovější články