Project Gotham Racing se vrací, MS hledá vhodné tvůrce
zdroj: tisková zpráva

Project Gotham Racing se vrací, MS hledá vhodné tvůrce

1. 11. 2010 18:26 | Téma | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Bizarre Creations už jsou 3 roky v područí Activision, ale závodní značka Project Gotham Racing, která patří Microsoftu, žije dál i bez nich. Důvěryhodný zdroj to naznačil magazínu Develop, podle kterého Microsoft vyjednává s několika evropskými studii o další PGR hře pro X360.

Project Gotham Racing 4 zdroj: tisková zpráva

Zmíněný zdroj dále uvádí, že se v Microsoftu ještě nerozhodli, komu vývoj další PGR hry svěřit. První, co každého závodního fandu napadne je: MS může vývoj hry svěřit svému vlastnímu závodnímu studiu Turn 10, které prokázalo své schopnosti při tvorbě Forza Motorsport her. Bylo by to logické. Jednání s externími studii však naznačují, že právě to MS z nějakého důvodu nechce, snad kvůli nákladům na vývoj, nebo protože jsou lidé z Turn 10 zaměstnaní vývojem jiného titulu.

Z nezávislých evropských studií, která se specializují na vývoj závodních her a mají na svém kontě dost zkušeností, se podle nás nabízí Sumo Digital (OutRun, GTI Club+, Driver 76, TOCA Race Driver 2 pro PSP a další), SimBin Studios (GTR série) nebo Slightly Mad Studios (Need for Speed: Shift). Je to některé z nich?

Bizarre Creations se stali součástí Activision v roce 2007, do té doby velmi úzce spolupracovali právě s Microsoftem na sérii Project Gotham Racing (nástupce Metropolis Street Racer z Dreamcastu), která byla součástí první várky her pro Xbox a následně i Xbox 360. Má tedy pro Microsoft a majitele Xbox konzolí speciální kouzlo, obzvlášť kvůli tomu, že to byl jeden z titulů, které využívaly tehdy průkopnickou platformu Xbox Live. Snad i kvůli tomu Shane Kim z Microsoftu v roce 2008 prorocky prohlásil, že se někdy v budoucnu PGR série vrátí i bez Bizarre Creations. Ten čas evidentně nastal, jde jen o to, kdo návrat PGR zprostředkuje.

 

Nejnovější články