Proč se další WoW datadisk odehrává v Pandarii?
zdroj: tisková zpráva

Proč se další WoW datadisk odehrává v Pandarii?

13. 2. 2012 2:05 | Téma | autor: Redakce Games.cz

Od oznámení World of Warcraft datadisku Mists of Pandaria už uplynula řada měsíců, ale pro spoustu hráčů je to stále obtížně skousnutelné téma. Mají pocit, že zjevná asijská stylizace do fantasy nepatří, vadí jim pandareni, vadí jim nový kontinent, vadí jim zkrátka první a poslední. Blizzard však na různé námitky a znepokojené dotazy poctivě odpovídá, jak si všimli kolegové z fanstránky WoWfan. Na otázku, proč je dějištěm dalšího datadisku právě kontinent Pandaria, odpověděl komunitní manažer Zahrym:

„Na posledním Blizzconu jsme ukázali veliké množství pandarenů. A to z toho důvodu, jelikož to byla ta část expanze, kterou jsme měli téměř dokončenou a ostatně také proto, že je to nová hratelná rasa. Znamená to, že budou pandareni všude? Samozřejmě, ale kromě nich potkáme mnoho opravdu unikátních kultur a ras, včetně ďábelských záporáku Mogu, Mantid nebo Sha. (viz článek Kdo bude hlavním záporákem MoP?)

Jak už jsme říkali, Pandaria je kontinent doposud nezkažený, ale to se brzy změní. Konflikt mezi Hordou a Aliancí se rozvine do takové šíře, o které jsme často mluvili, ale doposud nebyli schopni vytvořit. Celý příběh bude mít mnohem větší hloubku (alespoň v to doufáme), protože uvidíte a prožijete stav nejen poté, ale i předtím.

Celý kontinent je opravdu hodně ovlivněn Asií a její kulturou, ovšem pořád se jedná o fantasy svět, takže se můžete těšit na fantastické a originální scenérie. Zvláště v některých oblastech naleznete věci, které byste v tom reálném hledali marně.

Přesto přese všechno se stále jistě ptáte: ‘Proč právě Mists of Pandaria? ‘

World of Warcraft je již sedm let a my si myslíme, že je čas na nové příběhy. Předchozí expanze byly převážně o hrdinech a zlosynech, jež figurovali ve Warcraftích strategiích. A jelikož nechceme usnout na vavřínech, rozhodli jsme se vám představit nové postavy a nové nepřátele, proti kterým budete bojovat. A především chceme zasít semínka pro nové příběhy. Není totiž nic tak ubohého, jako je zabít bosse, o kterém vůbec nic nevíte. Mnohem větší zábava je totiž zhatit ďábelské plány nepříteli, kterého jste se předtím naučili nenávidět a nezabíjíte ho pouze kvůli odměně.

Zaměřili jsme se hodně na světlejší část expanze a vytvořili tak kontrast k atmosféře konce světa, která byla cítit v Cataclysmu. Nečekejte ovšem jen jednorožce a motýlky - čeká na vás mnoho temných skrytých tajemství, která jsou možná ještě zákeřnější, protože to budou oni, kdo budou ohrožovat krásné krajiny tohoto kontinentu. A někdy dojde i k jejich zničení.

Abych to shrnul, na minulém Blizzconu jsme vám ukázali malou ukázku toho, co vás čeká, avšak mnohem více se toho dozvíte během a především po konci březnové press tour. Rozhodně na vás nečeká obrázek pandy spokojeně žvýkající bambusový výhonek.“

Další informace o World of Warcraft a hrách od Blizzardu obecně najdete na stránkách WoWfan.cz

Nejnovější články