Povídání o Gothic I, Gothic II i Gothic III
zdroj: tisková zpráva

Povídání o Gothic I, Gothic II i Gothic III

4. 7. 2003 21:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

O tom, že si série Gothic od Piranha Bytes našla řadu příznivců, svědčí mimo jiné i diskuse k recenzi druhého dílu.

Přede dvěma dny jste byli informováni také o tom, že vývojáři plánují k této hře vydat datadisk a ačkoliv nebyl ještě oficiálně oznámen, neváhají o něm hovořit ve svém interview pro RPG.Dot. Pravda, příliš toho neodhalili, ale něco nového jsme se přeci jen dozvěděli. A nejen o datadisku. Možná jste si všimli, že vlastně doposud nebyla vypuštěna anglická demoverze hry. Ono se někdy stává, že demo vyjde až poté, co se hra objeví v obchodech, ale v případě Gothic 2 vlastně není vůbec jasné, zda se ho někdy dočkáme. Tvůrci se k této věci vyjádřili tak, že ohledně této záležitosti již několikrát kontaktovali Atari (bývalá Infogrames), ale doposud se nedočkali žádné odpovědi. Neméně zajímavý je i fakt, že zatímco německá verze hry byla téměř bez jakýchkoliv problémů, ta anglická se s nějakými chybami potýká. Vývojáři připouštějí, že částečně za tím stojí i jejich nedbalost, ale částečně na tom mají podíl i vydavatelé. Hluboce se za to omlouvají a slibují, že brzy vyjde patch, který vše napraví.

A nyní již k onomu zmíněnému datadisku. Jeho podtitul je The Night of the Raven (Noc havrana), ale kdo nebo co má být ten havran, to je bohužel zatím tajemstvím. Příběh addonu bude zapuštěn do příběhu původní hry, ovšem hráč se bude moci rozhodnout, zda si chce projít Gothic 2 znovu, popř. kolik z něho, či se soustředit výhradně na nová dobrodružství. Co se týče postavy hrdiny, tvůrci nehodlají přejímat statistiky z konce Gothic 2, takže pokud prý budete cítit silnou potřebu zahrát si za superhrdinu, máte si počkat na Gothic III. Cílem addonu je totiž jenom rozšířit svět původní hry. Těšit se prý můžete na některá nová kouzla s novými efekty, úplně nová monstra, skoro sto nových NPC a hlavně tedy rozvinutí příběhu a celého světa Gothic 2. Potkat byste dokonce měli i postavy z Gothic 1, které se v pokračování ovšem nevyskytly. Tvůrci také chystají nějaká vylepšení po technické stránce, ale momentálně podrobnosti neprozradili. Zda se tento datadisk objeví také v anglické verzi je na vydavateli - Atari.

V předchozím odstavci jsme naznačili cosi o dalším pokračování série a vězte, že to nebylo náhodou. Gothic III je skutečně v plánu, ale bližsší informace o něm budou k dispozici až po vydání datadisku. K předpokládanému vypuštění hry se vývojáři vyjádřili tak, že ještě není nic stanoveno a rozhodně to nebude v brzké době.

zdroj: RPGDot

korgull

Nejnovější články