Podle hráčů byly Dead Space 1 a 2 příliš strašidelné
zdroj: tisková zpráva

Podle hráčů byly Dead Space 1 a 2 příliš strašidelné

20. 7. 2012 15:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Nelíbí se vám akčnější pojetí Dead Space 3? Nejste sami. Spousta hráčů je z nového, notně akčnějšího, hororu trochu rozladěná a taková E3 prezentace některé lidi rovnou naštvala. Není divu, ale přiznejme si, že ani první dva díly nebyly čisté horory. Spíše akční hry s hororovými prvky. Trojka to podle dosavadních informací a materiálů posouvá ještě dál, ale podle EA to takhle chtějí sami hráči. EA si totiž dělala průzkum trhu jak po prvním, tak po druhém Dead Space a hráči firmě řekli dvě věci. Prý to bylo až moc děsivé a prý by chtěli hrát s někým druhým dohromady v kooperaci.

“Slyšeli jsme zpětnou vazbu od hráčů, kteří si pochvalovali tu thrillerovou hru, ale prý to bylo až příliš strašidelné. Dalším předvídatelným krokem bylo, že hráči chtěli hrát s někým, takže jsme do hry zavedli kooperativní režim,” řekla v rozhovoru pro MCV Laura Miele, která v EA pracuje jako šéf marketingu EA Games. Hned ale dodala, že horor v Dead Space 3 pořád bude, jen tam přibude kooperace a celá hra bude trochu víc založená na akčních a filmových momentech.

Podobnému vývoji se nelze divit, něčím takovým si prochází i jiné série, než jen Dead Space. Jmenovat můžeme třeba Resident Evil, který v pátém dílu přidal kooperaci a trošku akčnější pojetí a připravovaný Resident Evil 6 se nestydí za to, že bude ještě výrazně akčnější. Pátý díl Resident Evil byl ze všech nejprodávanější, a tak by bylo od Capcomu bláhové v trendu nepokračovat. Akčnější Dead Space tak dost možná čeká podobný osud, ostatně čistě hororové hry jsou na pokraji zájmu a táhne především akce.

“Já osobně si radši zajdu do kina na horor s manželem, než abych seděla doma a ve tmě na film koukala sama. Tohle chceme brát v potaz a doufáme, že tím zacílíme i na zákazníky, kteří nebyli prvním dvěma dílům Dead Space tak úplně nakloněni,” uzavřela Miele. Jak to máte vy? Dohráli jste třeba Amnésii?

Nejnovější články