PC verze Dark Souls II se problémům při vydání nevyhnula
zdroj: tisková zpráva

PC verze Dark Souls II se problémům při vydání nevyhnula

25. 4. 2014 14:20 | Téma | autor: Adam Homola |

PC verze Dark Souls sice vyšla docela dlouho po konzolové verzi (pamatujete na petice za PC verzi?), ale hra se potýkala s tolika technickými problémy, že ji tvůrci mohli a měli raději odložit a v klidu dodělat. Nakonec stejně museli jejich nedodělanou práci žehlit sami fanoušci. V případě aktuálního Dark Souls II nemuseli PCčkáři čekat na svoji verze skoro rok, stačilo jen pár týdnů. Zatím to vypadá, že stav PC verze není tak žalostný jako v případě předchozího dílu (viz náš gamesplay), ale problémům se také nevyhnula.

Vydavatel Bandai Namco založil na Steamu diskuzní vlákno s oficiálními informacemi a podporou. Z něj se můžete dozvědět, jaký je aktuální stav řešení některých bugů, o kterých problémech se ví a co se s tím dělá. A pod tím si lze přečíst desítky stížností na různorodé problémy, se kterými se hráči potýkají. Mezi aktuální problémy některých hráčů patří třeba padání hry hned po spuštění.

Vývojáři padání hry teprve řeší, ale zatím můžete najít nějaké tipy a triky jak problém obejít například tady. Žádná dobrá zpráva zatím není pro hráče, kteří byli dříve zabanovaní přes VAC (Valve Anti-Cheat) a kvůli tomu nemůžou Dark Souls II hrát. Bandai Namco jen suše prohlásila, že až bude o tomto problému více informací, stránku na Steam fórech aktualizují. Pokud vám nefunguje gamepad, můžete zkusit deaktivovat všechny HID kompatibilní ovladače. Když bude problém přetrvávat, měli byste kontaktovat technickou podporu vydavatele.

zdroj: Archiv

Pro nefunkční nebo problémové ovládání přes klávesnici a myš zatím žádné řešení není, vývojáři na tom pracují a na výsledek šetření nezbývá než počkat. Pokud se vám ve hře neobjevují předobjednávkové bonusy a hru jste si předobjednali, měli byste je najít v x:\Steam\SteamApps\common\Dark Souls II\DARK SOULS™Ⅱ- DIGITAL EXTRAS. Jestli to nikde nevidíte, měli byste se opět obrátit na oficiální technickou podporu vydavatele.

Což ostatně platí pro všechny problémy. Pokud vám v PC verzi něco nejde, koukněte se na Steam do příslušné diskuze, nebo můžete kontaktovat evropský support tým na emailu customerserviceuk@bandainamcogames.eu s co nejdetailnějším popisem problému.

Nejnovější články