Oficiální Xbox 360 magazín startuje tento čtvrtek
zdroj: tisková zpráva

Oficiální Xbox 360 magazín startuje tento čtvrtek

12. 6. 2007 18:18 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Již tento čtvrtek 14.

news zdroj: tisková zpráva června se na stáncích objeví první číslo české mutace Oficiálního Xbox 360 magazínu, který u nás za podpory lokální pobočky Microsoftu vydává Computer Press a.s. (více o jeho startu v našem rozhovoru). První číslo v ceně 299 Kč (449 Sk) se chlubí řadou zajímavých materiálů, když se člen redakce mimo jiné vydal zkoumat očekávané Halo 3 až do amerického Seattlu. Dále přináší dojmy z prezentace her na Ubidays 07 (včetně rozhovoru s Jade Raymond o Assassin´s Creed) nebo interview s tvůrci Grand Theft Auto IV z Rockstar Games.

Velká pozornost je věnována současnému hitu pro Xbox 360, závodní hře Forza Motorsport 2, jejíž recenzi doplňuje reportáž z prezentace hry na francouzském okruhu Paul Ricard, krátký rozhovor s designerem hry, rozbor jednoho z herních okruhů i dvoustránkové tipy & triky. Specialitou je slevový kupon (200 Kč) na nákup hry v síti obchodů JRC.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Z obsahu prvního čísla vyniká dvojice exkluzivních verdiktů nad Xbox 360 verzemi her The Darkness a Colin McRae DIRT, připravené českými autory, Karlem Kališem a Davidem Slámou. Obě hry si v recenzích odnesly známku přesahující 8 bodů a právě z The Darkness, jejíž motiv dominuje obálce prvního čísla, pochází následující úryvek:
    Zpočátku se projevuje pouze jako drsný hlas našeptávající hlavnímu hrdinovi v mysli, později se projeví i ve své fyzické podstatě. The Darkness - Temnota. Co je zač? Proč si vybrala právě Jackieho? Odpovědi se rojí pomalu. Temnota je pro Jackieho spásou i prokletím zároveň. Dodává mu nadpřirozené síly, zároveň si jej omotává kolem svého temného chapadla a nedává hrdinovi na výběr. Připojí se k vám překvapivě brzy po začátku hry a postupem času sílí. Vypadá jako temná chapadla vyrůstající z Jackieho zad. Značně žravá a nebezpečná chapadla. Temnota miluje tmu, veškeré světlo vysává její moc. Základním pravidlem se stává zůstat ve tmě. A když okolo žádná není? Vytvořte ji! The Darkness se celou dobu odehrává v noci, v potemnělém prostředí, osvětlovaným jen mžourajícími žárovkami. A jak ty rády praskají, stačí jim jen trochu pomoci. Nikdy bych nevěřil, jak zábavné může být střílení do žárovek a postupné utápění místnosti do tmy. Až s dychtivým očekáváním budete ničit jeden zdroj světla za druhým, aby v černočerné tmě mohlo propuknout pravé peklo... [více v recenzi The Darkness v OXM CZ]
100stránkový časopis dále doplňuje DVD příloha, jejíž obsah je v současné době shodný s anglickým originálem. Najdete na ní např. demoverze Colin McRae DiRT, Armored Core 4, Monster Madness nebo arkádovek Boom Boom Rocket, Eets: Chowdown či Gyruss, dále ji vyplňuje série videií k Halo 3, nechybí ani gamerpics a theme Hour of Victory, které na Xbox Live neseženete.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podle našich informací se mohou čtenáři v brzké době těšit na počeštění celého disku a zavedení několika lokálních sekcí, které bude připravovat domácí redakce. Šéfredaktorem je Kamil Gric, který doposud vedl tištěné Doupě, jeho pravou rukou Karel Kališ, který mimochodem obhajoval hodně diskutovanou výši ceny v tomto příspěvku. Časopis dále obsahuje A2 plakát s motivy The Darkness a GTA IV nebo tištěnou přílohu o 36 stranách, která seznamuje nováčky ve světě konzole Xbox 360 s nastavením či zapojením konzole, pomáhá při výběru vhodné televize a odpovídá na nejčastější technické dotazy.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články