Nový Deus Ex se dočká i knižního zpracování
zdroj: tisková zpráva

Nový Deus Ex se dočká i knižního zpracování

14. 12. 2010 11:51 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Netrpělivě očekávané pokračování kyberpunkové legendy, Deus Ex: Human Revolution, se dočká svého knižního protipólu, který ponese podtitul The Icarus Effect.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Román by měl hlavně vycházet ze světa chystané hry a hlavního hrdiny by se měl dotknout jen letmo. Jako hlavní postavy budou v knize vystupovat agentka Tajné služby Anna Kelso a bývalý voják a člen speciálních jednotek, Ben Saxon.

Oba se spojí v pátrání po nebezpečných silách na pozadí světa, který se díky moderním technologiím vyvíjí rychleji, než by si lidstvo přálo. Augmentace posunují možnosti lidského těla dál, než by kdokoliv čekal a megakorporace přebírají skutečnou vládu od vlád států. Vize světa, který se ve své evoluci stává nebezpečnějším, temnějším a nelidštějším je velmi atraktivní a doufejme, že se ji povede knižně naplnit. Pokusí se o to James Swallow, což není žádný začátečník, ale zároveň ani nějaké spisovatelské eso.

Z herního žánru má na svém kontě třeba scénáře Killzone 2, Enslaved či Necrovision. Z knižní sféry má na svém kontě mnoho románů ze světa Warhammer 40.000, Star Trek, Hvězdná brána nebo Soudce Dredd. Je trochu škoda, že ani tentokrát nedostal románové zpracování do ruky někdo, kdo nepatří k tradičním tvůrcům kyberpunkového sci-fi, nicméně těch je málo a neradi se přizpůsobují hranicím daným už vytvořeným světem. Swallow už je rozhodně „vypsaný“ a pohybuje se v moři sci-fi se zkušeností psavého řemeslníka. To na jednu stranu nese svá pozitiva, na druhou se asi nestane, že by náhle Swallow nějak zazářil a vytvořil něco lepšího než „jen dobré“. Celý obal knihy najdete na jeho blogu.

Nejnovější články