Nezávislý rozcestník: zábava pro moderní stratégy
zdroj: tisková zpráva

Nezávislý rozcestník: zábava pro moderní stratégy

7. 4. 2013 13:30 | Téma | autor: Marek Král |

Bourák Obama, Medvěděv a „Get To The Choppa!!!“ Arnold Schwarzenegger mají jasno: vsází na Revoluci Command & Conquer: Generals od TipaIvana. Arniemu by se ale nepochybně líbila i taktická akce Recruits, která si pro 21. herní století umně půjčuje od takových pecek jako Cannon Fodder a Commandos. Ano, dnešní rozcestník je strategický!

C&C GENERALS REVOLUTION | TipaIvan

Tvůrce poněkud odpadlé modifikace Generals: Fallout Wars se momentálně věnuje své dlouhodobé vášni: převáděním rusko-ukrajinské armády do podoby Command & Conquer: Generals - Zero Hour. Verze 0.30.01 prozrazuje, že vývoj modifikace není ani v půlce, ale už teď vidíme, jakým směrem TipaIvan míří.

Píše se rok 2030 a Východní aliance (Rusko s Ukrajinou) útočí jak na západ, tak na východ. Vymoženosti moderní doby od zběsilých tanků po nebezpečné helikopotvory dají všem pocítit sílu východního bloku. Když pak vidíte žraloky s laserovými paprsky na hlavách, přestává veškerá legrace. Tihle hoši to myslí vážně. Naštěstí snad pouze virtuálně.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

RISE OF THE REDS | SWR Productions

Jedna z deseti nejlepších modifikací roku 2012 vyšla minulé Vánoce ve verzi 1.8. Po Ruské federaci tak do univerza Command & Conquer: Generals - Zero Hour přináší Evropskou kontinentální alianci. Evropa se tu drží obranné strategie, a není se čemu divit. Její dělostřelectvo na dálku je brutální, a kdyby ani to nepřítele nezastavilo, evropské opevnění ukazuje pravý význam slova neprostupný.

Drsná pěchota, strašlivý Harrier VTOL s vertikálním startem a přistáváním, a nezlomný supertěžký tank Mantikora dovádějí soupeře k zástavám srdce. K tomu si přidejte, že tvůrci Rise of the Reds berou psaní zcela vážně a posouvají příběh neustále kupředu. Starší grafiku drží s dnešní dobou stejně jako vyváženost znesvářených stran. Zkrátka, neoficiální Command & Conquer: Generals 2.


Rise of the Reds 1.8 Christmas Release Trailer - Mod DB

WIC: MODERN WARFARE MOD 4 | WIC: Modern Warfare Mod Team

Pokud neznáte World in Conflict (2007), oblíbenou válečnou strategii, měli byste se polepšit. A pokud hledáte důvod si World in Conflict znovu zahrát, jeden bych tu měl.

Po necelých dvou letech od prvního vydání WIC: Modern Warfare vychází verze 4, která pokračuje v simulaci reálného boje z pohledu stratéga. Čtyřka přidává raketové dělostřelectvo, naváděné bomby GBU-54 LJDAM a Kab-500KR, nové modely F-22, vzdušnou obranu LAV-AD, a taky zpřesňuje balistický model.

Míra realismu je v případě modifikace až neuvěřitelná. Tam, kde vám kdysi stačilo zběsilé mačkání myši, se dnes musíte radit se svým nejlepším taktickým úsudkem a dobře zvolenou strategií. Oproti originálu tu navíc všechno působí velice organicky: tanky mají tankový dostřel, pěchota se chová jako pěchota a zásahy shůry umí potěšit i zabolet. Díky dobře napsané původní hře a skvěle zmáknuté modifikaci si i po pěti letech od vydání užijete grafické hody.

...

ULTIMATE APOCALYPSE MOD | Ultimate Apocalypse Mod Team

Ultimátní modifikace k Warhammer 40,000: Dawn of War – Soulstorm, která vyšla už minulý rok před Vánoci, se letos v dubnu dočká verze 1.72.

Oddaní fanoušci na Ultimate Apocalypse milují: vylepšenou UI, nové mapy, stovky nových jednotek, budovy, novou taktiku, nová vylepšení, nové herní prvky, větší armády, nové super zbraně, podmínky vítězství, speciální postavy s ještě speciálnějšími schopnostmi, nově upravený herní kód, nový příběh, nové zbroje velitelů, novou hru více hráčů, žádná omezení, více stavících jednotek, vylepšené obranné věže, novou apokalyptickou hudbu, nový výzkum a v neposlední řadě novou herní rasu. Kdo navíc zbožňuje titány a tunu výbuchů, ten si Ultimate Apocalypse užije naplno. Taky už patříte k srdcařům?

...

RECRUITS | Commotion Games

Čtyři kluky z australského studia Commotion Games už pravděpodobně znáte. Jejich Recruits na Indie DB hráči zařadili mezi stovku nejlepších her roku 2011. V létě o rok později hra vyšla ve verzích alfa a demo, tudíž Recruits můžete už dávno mrskat jak sami za sebe, tak se svými kámoši. Tvůrci teď navíc 25. března odladili fóra, takže se můžete zapojit do vývoje Recruits jako nikdy předtím.

Recruits připomíná herní klasiky jako Cannon Fodder (1993), Jagged Alliance (1994), Commandos (1998), ale i kultovní modifikaci Alien Swarm (2004), akorát běhá na enginu Unreal Development Kit (UDK). S bojovou jednotkou zapalujete vlasy nepřátelům, odpalujete jejich bunkry a vozidla, zachraňujete válečné zajatce a civilisty, zatímco dáváte bacha na nástražné pasti, a poctivě tak nabíráte zkušenosti. To všechno sledujete okem dravce.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Robert Dukes, absolvent vysoké školy Qantm v Brisbane, tedy ten, který to celé spískal, popisuje Recruits takto: „Hra je plná válečného utrpení, mužů, kteří se ztrácejí na misích, a náhlých rozhodnutích v bitevní vřavě. Recruits má spád, je nabitá akcí, a dovolí vám velet ozbrojené skupince a bojovat takticky.“

Recruits má své mouchy, ale která nedokončená hra ne? Přesto slibuje pořádnou taktickou masňárnu, jakých se dnes moc nedělá. Hra je pěkná, dá se s ní vyblbnout na hodiny a hodiny, a hezky se staví do protiváhy k aktuálnímu bezmozkovému trendu Moderní Válčení™.

...

Jaké tipy máte vy? Nedávno zakoupené indie hry, které byste chtěli doporučit, nebo naopak tituly, od kterých byste rádi čtenáře odradili, nově objevené stránky zapadlých nezávislých tvůrců, tipy na videoherně-filmový / hudební / divadelní / prostě umělecký under/over-ground, cokoliv. Nebojte se napsat do diskuze. Prozraďte rovněž, jakou hru budete v nejbližší době hrát a na jakou další se těšíte.

Nejnovější články