Nezapomínejte, že projekt Prey 2 opravdu nebyl zrušen!
zdroj: tisková zpráva

Nezapomínejte, že projekt Prey 2 opravdu nebyl zrušen!

16. 10. 2012 12:35 | Téma | autor: Petr Poláček |

Když Bethesda naposledy letos v srpnu hřímala, že nám tolik sympatický projekt Prey 2 od Human Head Studios není zrušený, jen odložený, tak to nebyl taktický úhybný manévr, ale pravda. Nyní to svým tweetem potvrdil designér z Human Head Studios Nathan Cheever, když napsal: „Prey 1 = Indiáni ve vesmíru. Prey 2 = Kovbojové ve vesmíru. Btw, P2 nebyla oficiálně zrušena, je jen v limbu.“

Pro nás je samozřejmě důležitější druhá část tweetu, která potvrzuje vyjádření Bethesdy, respektive Peta Hinese z Bethesdy. Pokud se chceme držet oficiální linie, tak je hra odložena na příští rok, ale jestli je skutečně v limbu, to znamená ve stavu nejistoty směrem k budoucnosti, kterou zná pouze vývojářský pánbůh, tak se jí příští rok se vším pravděpodobností nedočkáme. Nesmíme totiž zapomínat na to, že Bethesda projekt pozastavila kvůli nedostatečnému postupu ve vývoji, a kdyby se měl celý proces znovu rozjet, tak i potom bude nějakou tu dobu trvat, než z něj něco konkrétního vzejde.

V této chvíli však vzpomínka na Prey 2 není zas tak bolestná, protože ji částečně vynahrazuje nedávné vydání Dishonored. Ačkoli se to na první pohled nezdá, jsou si obě hry velmi podobné – zejména v možnosti navigovat herní prostředí dle své chuti a způsobu hraní, což má platit i pro řešení či neřešení různých herních situací, zejména tedy akčních střetů.

Pro Prey 2 ale v očích některých z nás oproti Dishonored hovořila ona sci-fi tematika, která třebas u mě viktoriánsko-steampunkový vzhled Dishonored přeci jenom poráží. Stačí si pustit jeden ze starších trailerů a je to prostě znovu tam (nutno dodat, že finální verzi Dishonored jsem ještě nehrál).

Pokud se ještě jednou zkusím zamyslet nad tím, jestli je pro Prey 2 lepší, nebo horší, že se na hře v této chvíli nepracuje, ale zrušena nebyla, tak bych byl opatrně optimistický a řekl, že to je pro hru lepší. Pomalu se sice pro Prey 2 rýsuje stejný osud, jako pro jedničku, ale nutno dodat, že ani to by nebyla úplně ta nejhorší varianta na světě. Hlavní je na Prey 2 nezapomenout a Bethesdu prudit, prudit, prudit a ještě jednou prudit!

Nejnovější články