MMO Repopulation je v problémech, nahradí jej survival akce Fragmented
zdroj: tisková zpráva

MMO Repopulation je v problémech, nahradí jej survival akce Fragmented

2. 2. 2016 14:04 | Téma | autor: Aleš Smutný |

O malé, ale nápadité MMORPG Repopulationpíšeme skoro čtyři roky. Jenže tohle kdysi ošklivé káčátko, které se vyvinulo v poměrně zábavnou, byt opravdu okrajovou onlinovku (stále ovšem v early accessu), je momentálně v mrazáku a možná jej čeká definitivní konec. Tvůrci ze studia Above and Beyond ovšem nechtějí boj za existenci hry vzdát a tak pracují na novém titulu Fragmented, který si hodně z Repopulation vezme.

Nejprve ale k původní MMO. Ta narazila na výrazné problémy na podzim loňského roku. Přesné důvody jsou neznámé, protože tvůrci jsou vázáni slibem mlčenlivosti pramenícím ze smluv. Repopulation totiž běží na HeroEnginu. Jeho současní majitelé v listopadu oznámili, že mají finanční problémy, což může ovlivnit jejich služby, mezi něž patří i zprovoznění síťové technologie. Repopulation byla těmito problémy ovlivněna, autoři ji následně stáhli ze Steamu a zastavili alfa servery. Nedávno pak oznámili, že je hra na dobu neurčitou uložena k ledu.

Toliko ke špatným zprávám. Nicméně studio Above and Beyond se rozhodně nevzdává. Chystá se hru přetvořit na do Unreal Engine podoby, což ovšem nebude jednoduché. Transformace celé hry je nesmírně obtížná a je jasné, že v celém procesu je spousta zádrhelů. Tým ale využil assety a další materiály, které v Unreal Enginu pro MMO chystá a dal do pohybu svůj druhý projekt – survival online akci Fragmented.

Ta se odehrává v tom samém světě jako Repopulation, ovšem dějově o pár let dříve, kdy byl boj kolonistů o přežití ještě lítější. Rámcově jde o klasickou multiplayerovou survival hru. Máte k dispozici crafting, tvorbu předmětů, stavbu přístřešků, postupem času se přidá ochočování zvířat apod. Hráči se mohou začít shlukovat do osad atd.

zdroj: Archiv

Fungovat budou veřejné i soukromé servery, přičemž na nich půjde nastavit mnoho pravidel – klidně můžete zakázat PvP a nechat hru jen na souboji s planetou. Nebo i zakažte permanentní smrt, která bývá pro tyto hry typická či alespoň ničení vašich budov jinými hráči.

Tvůrci dají Fragmented všem majitelům The Repopulation zdarma, protože nechtějí přijít o komunitu a stále doufají, že se situace kolem původní MMO zlepší. Momentálně ale staví primárně na vývoji už nějakou dobu rozpracované Fragmented – ostatně, na hře zjevně začal tým pracovat ve chvíli, kdy začaly problémy s HeroEnginem. Hru chtějí vydat co nejrychleji, nicméně přesné datum není jasné. Testování ale začne v únoru.

Bude zajímavé sledovat, jak se povede malému týmu, jako je Above and Beyond, jejich sázka na novou hru, která je buď záchranným lanem pro tým a komunitu a nebo překlenovacím mostem než se podaří zprovoznit původní hru. Další novinky můžeme čekat na oficiálních stránkách.

Nejnovější články