Minimální a doporučená HW konfigurace pro Battlefield 3
zdroj: tisková zpráva

Minimální a doporučená HW konfigurace pro Battlefield 3

8. 7. 2011 16:25 | Téma | autor: Petr Poláček |

Na webu GameStopu, mezinárodního prodejního řetězce, se objevily údaje o minimální a doporučené konfiguraci pro chystanou válečnou střílečku Battlefield 3. Z oficiálních zdrojů zatím tato informace nepřišla, takže není jasné, jak moc se dá na aktuální údaje spoléhat. Hra navíc vychází až v říjnu, do té doby se může leccos změnit k dobrému i špatnému.

Navíc jako obvykle není jasné, co podle vývojářů znamená minimální doporučená konfigurace. Je to sestava, na které hra bude "jenom" fungovat (bez ohledu na to, že se bude cukat)? Anebo je to minimum, na kterém hra (asi bez všemožných efektů) poběží plynule? Ale to se dozvíme u málokteré hry, i když je to informace, kterou by určitě řada z vás přivítala. Podrobný popis minimální a doporučené konfigurace pro hraní BF3 najdete po rozkliku. Jen ve stručnosti prozradíme, že budete potřebovat minimálně 2GHz Core 2 Duo procesor, 2GB paměti a DirectX10 kartu. DirectX9 karty jsou tedy ze hry? Ano jsou a tím pádem i OS Windows XP. engine Forstbite 2.0 vyžaduje minimálně DirectX 10, který pod WinXP neběží. Dokud však níže uvedené informace nepotvrdí DICE či EA, jsou to pořád jenom spekulace.

Na Shop.Games.cz si až do vydání hry můžete předobjednat limitovanou edici Battlefield 3 pro PC (999 Kč), Xbox 360 (1399 Kč) nebo PlayStation 3 (1399 Kč). Limitovaná edice obsahuje navíc zdarma obsahový in-game balíček Battlefield 3 Back to Karkand se čtyřmi mapami z Battlefield 2. V edici jsou i další bonusy v podobě zbraní, psích známek apod.

Minimální konfigurace
Pevný disk: 15 GB pro DVD verzi, 10 GB pro digitální verzi
OS: Windows Vista nebo Windows 7
CPU: Core 2 Duo 2.0GHz
RAM: 2GB
Grafická karta: DirectX 10 nebo 11 kompatibilní Nvidia nebo AMD ATI karta

Doporučená konfigurace
Pevný disk: 15 GB pro DVD verzi, 10 GB pro digitální verzi
OS: Windows 7 64-bit
CPU: Quad-core Intel nebo AMD CPU
RAM: 4GB
Grafická karta: DirectX 11 Nvidia nebo AMD ATI card, GeForce GTX 460, Radeon Radeon HD 6850

Nejnovější články