Metro: Last Light vyjde na PlayStation 4 a Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Metro: Last Light vyjde na PlayStation 4 a Xbox One

1. 4. 2014 11:11 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nejde o bůhvíjaké překvapení, protože se o tom dlouho spekulovalo. Oblíbená postapokalyptická střílečka Metro: Last Light vyjde na konzolích Xbox One a PlayStation 4. Jak proflákl italský prodejce, bude se jmenovat Metro Redux a vydavatel Deep Silver nyní potvrdil, že to není žádný vtípek a skutečně se verze nové konzole chystá.

Deep Silver připravované vydání nové verze potvrdil sympaticky přímým stylem, když situaci nezahrával na měsíc do autu, aby se marketingový plán nažral a hráči zůstali hladoví. „Metro Redux. Možná už jste o něm slyšeli... i když jste asi neměli! Mohli jsme vydat prohlášení stylu 'Nekomentujeme dohady a spekulace' a tvářit se, že se to nikdy nestalo. Ale to by byla nuda číst. A byla by to i nuda psát.“

Oficiální prohlášení pokračuje i nadále jasně: „Je Metro Redux skutečnost? Je. Nikdy jsme se netajili tím, že 4A chce vydat hru na novou generaci konzolí. Obrázky, které jste viděli, ale pocházejí ze staré prezentace, která sice obsahuje pár zrnek pravdy, ale i spoustu hypotetických úvah. Ostříží zrak fanoušků si asi všiml, že artwork na přebalu je z ruské edice knihy Metro 2033 a logo je jen starým logem s Redux místo 2033.“

Více o reálné podobě Metro Redux se dozvíme na letošní E3. V současné chvíli jsme se tedy nic konkrétního nedozvěděli, ale víme, že Metro Redux vyjde, což je víc, než se často dozvídáme. Jde o mnohem sympatičtější způsob potvrzení spekulace než vydávání horkou jehlou šitého teaseru, který nepřímo existenci potvrdí, ale všichni jinak dělají mrtvého nebo alespoň němého brouka.

Vydání Metra na Xbox One a PS4 je dobrá zpráva pro majitele těchto platforem a logický krok ze strany Deep Silver a 4A, protože poptávka po nových titulech na nových konzolích je obrovská. Doufejme, že vedle vylepšené grafiky hra nabídne i další extra prvky, kupříkladu nové mise či jiný obsah. Nebylo by to od věci.

Nejnovější články