Mass Effect se možná dočká remaku pro nové konzole
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect se možná dočká remaku pro nové konzole

4. 3. 2014 10:46 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Není to jisté, není to ale ani vyloučené, a tak můžeme teoreticky doufat. Na otázku ohledně možnosti, že by se Mass Effect objevil na Xbox One a PlayStation 4 v remasterované (Full HD rozlišení, 60 fps) podobě, odpověděl Aaryn Flynn šéf BioWare Edmonton takto: „Interně už jsme to řešili. Pokud se to podaří nějak rozumně naplánovat, dáme vědět.“

Nejde o víc než jen mlhavý příslib, který možná zmizí v propadlišti času, ale jestli by si nějaká série zasloužila next-genovou péči, byl by to právě epický (tohle nadužívané slovo je tentokrát na místě), kultovní (i tohle) sci-fi RPG flák od BioWare. A ne nutně proto, že bychom museli nostalgicky otírat slzu při rýpání se v minulosti (ale i proto). Série Mass Effect by si zkrátka extra péči zasloužila.

Zasloužila by si ji už jen proto, že na minulé generaci konzolí občas přístroje zadýchávala, počet snímků za sekundu spíše kolísal (ale to byla doba, kdy to nikdo neřešil, protože Garrus zrovna něco kalibroval) a o Full HD rozlišení jsme si také mohli nechat zdát. Jako fanoušek série bych si rád zahrál verzi s 1080p grafikou, která běží v 60 snímcích za sekundu, a nabízí odladěné herní prvky (výtahy!) i všechna DLC.

Samozřejmě je otázka, kdo by remaster dělal. BioWare Edmonton pracuje na nové značce a BioWare Montreal zase na Mass Effect 4, který ale nenaváže na původní trilogii. Jsem si ale jist, že na nových konzolích by právě o původní Mass Effect trilogii zájem byl. Primárně samozřejmě od hráčů, kteří si pořídili PS4 a Xbox One jako první konzoli, ale určitě i od lidí, kteří mají Mass Effect rádi a nejspíše jej prošli víc než jednou nebo se na opakované hraní teprve chystají. V podobě remasteru by měli důvod si všechny tři hry znovu projít, navíc ve vymazleném kabátku. Jen se zeptám: nešel by, pěkně prosím, přihodit i KOTOR?

...

Nejnovější články