LEVEL 157: Stranglehold, FIFA 08 a Penumbra
zdroj: tisková zpráva

LEVEL 157: Stranglehold, FIFA 08 a Penumbra

1. 10. 2007 19:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Krvavá lázeň v hongkongském stylu dominuje nejen obálce, ale také rubrice recenzí. Nechybí dvě plné hry a video-speciál na DVD.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Někde od pátku, někde ode dneška je v prodeji říjnové číslo časopisu Level. Krvavá lázeň v hongkongském stylu dominuje nejen obálce, ale také rubrice recenzí. Akční hra Stranglehold se všemi filmovými efekty a rukopisem Johna Woo dorazila i na PC a právě tuto verzi si vzal na starost Petr Bulíř (7/10). Z dalších testů zmíníme alternativní historii v podání World in Conflict, kterou si užil Michal Rybka, jenž se pustil do bitvy proti rozpínajícímu se Sovětskému svazu. Vedle toho si můžete v Company of Heroes: Opposing Fronts odskočit do druhé světové války. Aby se to válčení vyvážilo, je tu i tradiční podzimní nadílka od EA Sports (NHL 08, FIFA 08, Tiger Woods 08) a další aktuální hry.

    Úryvek ze Strangleholdu: Ačkoliv jsme si nejprve trochu stěžovali na nízkou obtížnost, je pravda, že přibližně od čtvrtého aktu, který se skoro celý odehrává v podzemních garážích, přituhne. Konečně tak budete alespoň trochu přinuceni používat různé druhy zpomalených režimů a především krytí za sloupy, kdy načasovaným vykukováním elegantně odstraníte mnoho hlav kryjících se doslova za každým autem. Čím více "headshotů" v krátkém čase, tím větší dostanete bonus a tímrychleji se obnoví energie pro speciální útoky. Právě v této úrovni také dojde k nejlepšímu boji s bossem, který je chráněn laserovým polem, takže musíte prokázat nejen přesnou střelbu, ale i pohyby super rychlé kočky. Bohužel právě v nejlepších okamžicích hry také občas problesknou její největší technické problémy. Velmi rychlá kamera občas neuvěřitelně zmatkuje, takže je na některých místech zcela nepoužitelná. Dochází také k nepřesnému navazování míst, kde se lze pohybovat, tudíž někdy není poznat, jestli je možné jít dále. Tu a tam zafixlují střely nepřátel, takže vás ostřelovač klidně sejme skrz metr tlustou zeď... [více v recenzi Strangleholdu PC v LEVELU 157]
V novinkách LEVEL přináší dojmy z prezentací jako Agatha Christie: Evil under the Sun, Culpa Innata, Everlight, Sinking Island, či poslední info o Zaklínačovi před jeho vydáním. Ve velkém preview si posvítil na StarCraft II. Nechybí tradiční velké téma, které je netradičně věnováno robotům a robotice – od historie po současnost zpracoval Pavel Dobrovský. V hardwaru se pozastavíte u problematiky zálohování. Už jste někdy přemýšleli, jak dlouho vydrží data vypálená na CD nebo DVD? A jaké jsou vyhlídky v oblasti nových standardů?

U plných her nakonec volba padla na dva poměrně čerstvé tituly a i nadprůměrně hodnocené. Mladším kouskem je akční hororová adventura Penumbra Overture, jež byla ve světě vydána na konci letošního března. Svým tajemným příběhem a mnoha děsuplnými lokacemi potěší nejen příznivce adventur. Díky Levelu je hra poprvé oficiálně v Česku a na Slovensku, a to včetně české lokalizace textů. Na DVD přílohách je vedle Games Convention video-speciálu (projdete si výstaviště a získáte bezprostřední dojmy) druhou plnou hrou taktický vesmírný simulátor Nexus: The Jupiter Incident (71%, 2005), jinak také neoficiální třetí pokračování slavné série Imperium Galactica.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články