Kingdom Under Fire II žije a připomíná se dvěma videi
zdroj: tisková zpráva

Kingdom Under Fire II žije a připomíná se dvěma videi

18. 11. 2013 11:09 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Je zřejmé, že chystaná multiplayerová kombinace realtimové strategie a bojovky Kingdom Under Fire II vstoupí do šestého roku vývoje. Může za to fakt, že hra byla oznámena i na PlayStation 4, přičemž se moc neví, jak to dopadne s verzemi pro konzole PS3 a X360, pro které měla hra původně vyjít mimo PC.

Právě na PC Kingdom Under Fire II stále míří a dokonce by měla PC verze vyjít už příští měsíc – bohužel v Jižní Koreji. Na západě snad vyjde hra později. Nicméně, uveřejněná videa naznačují, že by možná to čekání mohlo stát za to, pokud máte rádi velmi specifický styl hratelnosti. Vizuálně KUFII připomíná sympatickou kombinaci JRPG s tradiční realtimovkou.

Tentokrát tvůrci šetří pohledem na bizarní nápad vytvořit vlnobití na ňadrech heroin s korzety (přijde jen jednou). Raději se soustředí na klasickou kombinaci fantasy propriet a moderních zbraní jako je revolver u jednoho z reků. S těmi budete moci do bitvy výrazně zasahovat. Kingdom Under Fire II totiž kombinuje ovládání jednotek s ovládáním vašeho hrdiny ve stylu bojovek, kdy používáte různé schopnosti a do toho i přikazujete jednotkám, co mají dělat.

...

Výsledný pohled na bojiště je působivý, protože se tu snáší desítky zápalných šípů, tu se objevuje oblak dýmu z nějaké schopnosti a vy mezi tím vším běháte a třískáte přerostlé potvory ze soupeřovy armády nebo sklízíte jeho menší vojáčky mohutnými seky svého ještě mohutnějšího meče. Pokud tedy vaše postava meč má. Přesvědčit se můžete na dvojici videí. Zatímco to první se zaměřuje hlavně na filmečky a záběry z momentů, kdy třískáte s hrdinou velké potvory, to druhé ukazuje záznam jedné z misí. Tady je zřetelnější onen RTS prvek.

Hlavním lákadlem KUFII by ale měla být hlavně multiplayerová klání, kde se utká až třicet hráčů, kteří se navíc budou moci organizovat do guild. Takové bitvy teoreticky mohou vypadat zcela megalomansky, tedy pokud bude vše fungovat. Přeci jen, tak dlouhý vývoj nutně musí vyvolávat otázky, zda vše funguje jak má...

...

Nejnovější články