Jaký bude Ridge Racer 7 pro PS3?
zdroj: tisková zpráva

Jaký bude Ridge Racer 7 pro PS3?

12. 9. 2006 13:13 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V první řadě startovní (Vánoce 2006), aspoň se tak tváří firma Namco Bandai.

A v té druhé se silnou online podporou, což by se asi slušelo trochu více rozvést. Je plánována online jízda až pro 14 hráčů, i když některé tratě, kvůli lepšímu závodnímu prožitku a více napínavému boji, budou dostupné jenom osmi virtuálním závodníkům naráz. Pakliže to chcete mít osobnější, nechybí ani Duel pro dva hráče, v němž si to budete moci střihnout třebas proti tomu absolutně nejlepšímu v rámci Ridge Racer 7 univerza, ke kterémuž statusu povede poměrně komplexní systém statistických ukazatelů. Přínos v online nespočívá jenom v přímém soupeření, pokud se připojíte k síti, budete informováni - skrze krátké zprávy prezentované ve scrolující liště ve spodní části obrazovky - o dění v RR7 komunitě, jako co že se komu aktuálně podařilo dokončit, a nemá chybět ani chatování. Samotné online zápolení je sice samostatný herní režim, ale společnou kompletací závodů v online a offline se dostáváte k důležitým Fame bodům, díky kterým se posléze dostanete na různé akce v módu UFRA Special Event, kde se zase pro změnu můžete dočkat přídavku nových vozů, tratí, apod.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Závodění v RR7 má být údajně mnohem více o strategii, než tomu bylo v minulosti. Poprvé v sérii si totiž budete moci upravovat své plechové miláčky a to jak vizuálně, tak po stránce jejich výkonu, i když na pořadu dne budou snadno přístupné a zjednodušené možnosti tak trochu poplatné téhle arkádové řadě. Takže žádné hardcore ladění ve stylu Gran Turisma či počinu Forza Motorsport. Samozřejmě tady nebude chybět Nitro implementace a to hned na několik různých způsobů. Upravení smykování a jak moc dobře bude váš vůz sedět na vozovce. V neposledku pak padla zmínka o hodně zajímavém atributu, který poslouží k analýze soupeřova Nitro-boostu, resp. k odhalení, kdy je jeho Nitro naplněné a konkurenční řidič jej tedy může aktivovat. Takže jste-li zrovna před ním, můžete mu takticky zablokovat cestu! Mluví se o 375.000 kombinacích stran shora naznačeného tunimgu vašeho auta, počítaje v to i 7.150 prvků vylepšujících přímo jeho výkon. A pokud v tomto bodě nebudete na výši vězte, že během závodění nemá chybět ani oblíbená jízda ve vzduchovém pytli…

Zde přítomné tratě těžící z hardwarových dispozic konzole PS3 mají být díky tomu mimořádně detailní, hra má přitom běžet v 60fps a minimálně v režimu 720p (ale mluví se také o 1080p). Přibyly některé další grafické prvky, jako jsou 3D řidiči, co v kokpitu vozů přičinlivě otáčejí volantem ve směru jízdy, během níž je připraven techno soundtrack, jak velí automatové kořeny Ridge Racera, a pokrokové 5.1 ozvučení, dotvářející atmosféru zdejších závodů, co byly pro PS3 údajně vytvořeny úplně od základu. Tedy nejde o žádný port předchozí X360 verze, ale o plnohodnotné pokračování, pokud se tomuhle označení ještě v dnešní době dá aspoň trochu věřit. Otázka případné důvěry je však na místě také v případě online dispozic samotné konzole PS3, neboť dosud z nich nebylo vůbec nic představeno a všichni víme, jak dopadla Wii od Nintenda. Online podpora pro third party projekty se totiž rozeběhne až v příštím roce!
zdroj: 1UP

mart

Nejnovější články