InSomnia je nezávislé dieselpunkové online RPG
zdroj: tisková zpráva

InSomnia je nezávislé dieselpunkové online RPG

22. 10. 2013 16:35 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Občas mám pocit, že si některá nezávislá studia ukusují příliš velký krajíc, ale to mi nezabrání, abych jim držel palce. Patří sem i studio MONO a jejich ambiciózní projekt InSomnia. Retrofuturistická stylizace se zde snoubí s izometrickým pohledem, sci-fi zápletkou a lákavým faktem, že jde o online RPG.

Takovému projektu prostě musíte držet palce. InSomnia se odehrává na obrovité a zpola opuštěné vesmírné stanici, která už tři sta let pluje k mytické planetě jménem Evakuační bod. Stanici obývají potomci Nomanů, lidí, kteří opustili svou planetu, protože ji zničil kataklyzmatický válečný konflikt.

Většina stanice je opuštěná a přezdívá se jí Skládka. Nomané přitom stále žijí s obavami, že je dostihne SORG, rasa, možná robotická, která jim zlikvidovala planetu. A přitom musí přežívat na stanici, která je tak trochu „zdivočelá“. Právě na vás bude přežívání na stanici s ostatními i s tím, co číhá mimo bezpečné zóny.

Založením je hra MMO s PvP i PvE složkou. Na vás bude komunikace s ostatními, případně i boj. Část bude neměnná a část prostředí bude náhodně generovaná, což vzhledem k tomu, že stanice má být gigantická, není hloupost. Otázku vyvolává konstatování, že příběh hry bude rozdělen do šesti kapitol, které se budou vyvíjet v reálném čase, takže hráč, který se připojí až s časovým odstupem, bude mít jiné prostředí, než měl v začátcích veterán.

Každá postava bude definována klasickými RPG vlastnostmi jako je síla, obratnost, štěstí apod. Zároveň bude mít ale i skilly, které se bude učit a vylepšovat. Přežití na stanici bude to hlavní a budete se muset starat o to, zda máte dost jídla, zda neumíráte na nějaké těžké zranění, neumrzáte nebo neklesá hladina kyslíku v okolí. Nu a samozřejmě to, zda vás něco nesežere nebo nezastřelí.

V jedné mapě se bude moci akce účastnit až 58 hráčů. Ve skupinách se vyplatí taktizovat, využívat kryt apod. Když vás někdo (nebo něco) přece jen zabije, ve většině případů z vás vypadne nějaké vybavení a jede se dál. Ale může se i stát, že vás postihne smrt permanentní, postava se smaže a nazdar. Tým MONO už na hře pracuje osmnáct měsíců a tak se můžete podívat na video ze hry. Momentálně tvůrci InSomnia na svých stránkách informují, že jim byla odklepnuta kickstarterová kampaň, a tak se asi s projektem InSomnia ještě setkáme.

...

Nejnovější články