Independent Games Festival oznámil nominace na nejlepší nezávislé hry
zdroj: tisková zpráva

Independent Games Festival oznámil nominace na nejlepší nezávislé hry

8. 1. 2014 15:48 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Už šestnáctý ročník Independent Games Festival, akce přidružené ke Game Developers Conference, oznámil nominace na nejlepší hry v daných kategoriích. IGF je asi největší akcí, která se týká nezávislého hraní. Navíc, kromě toho, že jde o ocenění těch nejšikovnějších, můžete nominace brát jako tip na zajímavé hry.

Potěšující je, že v kategorii nejlepšího vizuálního designu a také kategorii nejlepšího audia se objevil i Samorost 3 od Amanita Design. Zde je třeba zdůraznit, že posuzováno bylo 656 nezávislých titulů. Asi nepřekvapí, že mezi nejčastěji nominovanými hrami je simulátor úředníčka z totalitní Arstotzky Papers, Please (recenze). Podobně oblíbená u porotců byla i textová záležitost DEVICE 6.

V hlavní kategorii, Seumas McNally Grand Prize tedy najdete Papers, please, DEVICE 6, povedený sandbox Don't Starve (recenze), psychedelické The Stanley Parable (recenze), humorná špionská adventura z pohledu první osoby Jazzpunk a stop-motion komediální muzikál s maniakálním názvem Dominique Pamplemousse in "It's All Over Once the Fat Lady Sings!"

Z nominací častěji zaznívá i název The Yawhg, což je velmi zajímavě vyhlížející vyprávěcí adventura, která náhodně přehazuje části příběhu tak, jak jej hrajete. Což zní poměrně podivně, ale když k tomu přidáte fakt, že jde o zmapování obyvatel jednoho městečka, kam se vrátí strašlivý a zlý Yawhg, možná vám to přijde logičtější.

Zajímavě zní i Perfect Woman, titul s progresivně generovanými úrovněmi, z nichž každá představuje jedno období v životě ženy. Začínáte v teenagerském věku a propracováváte se až do stáří, přičemž volby, které učiníte během hraní a vaše úspěšnost v zadaných úkolech se promítá do dalších úrovní.

Kouzelně vypadá i hra s neméně kouzelným názvem Crypt of the NecroDancer. Hlavní hrdince odejme padoušský necrodancer srdce a ona se nyní musí protancovat jeho strašlivým tanečním podzemím. Rytmická hardcore roguelike hra, to je kombinace, jakou jen tak neuslyšíte. Skvělé je, že rytmus hraní, který musíte plnit stanovuje buď soundtrack hry anebo můžete využít vlastní mp3 a vytvořit si tak hudbu, rytmus a styl šitý sobě na míru.

Celý seznam nominovaných her v jednotlivých kategoriích najdete zde. Připravte se ale na pořádné proklikávání, protože jich není málo a seznam není krátký. Jenže, spousta z těchto titulů vypadá opravdu zajímavě a inovativně jak ve smyslu designu, tak i celkové stylizace.

Nejnovější články