„Hry jsou drahé, Skyrim za to ale stojí“, zní z Bethesdy
zdroj: Tisková zpráva - Bethesda

„Hry jsou drahé, Skyrim za to ale stojí“, zní z Bethesdy

4. 8. 2011 16:24 | Téma | autor: Aleš Smutný |

V rozhovoru pro PSM3 se Todd Howard zmínil o ceně a hodnotě her a došel k závěru, že dnešní hry jsou celkem drahé, tedy kromě pár výjimek, jakou je třeba právě Skyrim.

„Už dlouho říkám, že hry jsou prostě příliš drahé. Nás sem neřadím, ale to je tím, že za těch šedesát babek dáváme spoustu zábavy. Ale když se na to číslo podíváte, uvidíte, že je to za zábavný obsah skutečně dost.“ I proto prý dnes vidíme pokles cen v různých herních oblastech jako jsou mobily, iPhone a nebo i PC.

„Myslím, že bychom mohli jen těžit z toho, kdyby se hry prodávaly za 19 nebo 29 dolarů. Klidně bych koupil a zkusil víc her, ale za 60 dolarů nemohu. Je to prostě těžké rozhodnutí. Proto lidé čtou recenze a preview, i když nejde jen o investici peněz, ale také času. To není jako zajít si na film“. V tomto má Howard bezesporu pravdu. Krom toho, že člověk investuje peníze, je tu také čas, který s hrou stráví, či chce strávit. Nicméně, to se ani tak netýká hlavního tématu, tedy otázky, zda jsou hry v aktuální cenové hladině (pro novinky) příliš nákladné.

Howard jasně říká že ano, zvláště v obdobích, kdy vychází vlna tříáčkových titulů. „Od září až po prosinec vychází v každém týdnu tři blockbustery a spotřebitelé na tohle všechno nemají. Cítím, že všechny velké videoherní společnosti se potřebují sejít na celosvětovém summitu a probrat budoucnost našeho průmyslu. Myslím, že bychom měli táhnout za jeden provaz“. Nu, kromě toho, že by proti tomuto utopistickému plánu možná měla několik připomínek skupinka lidí zabývajících se kartelovými dohodami a monopoly, zní už tahle slova trochu podbízivě. Ale je jasné že by se spotřebitelé o trochu levnějším hrám určitě nebránili...

Nejnovější články