Hráči si stěžují na problém s online pass kódy k EA hrám
zdroj: tisková zpráva

Hráči si stěžují na problém s online pass kódy k EA hrám

4. 12. 2011 17:22 | Téma | autor: Petr Poláček |

Zdá se, že EA má problém s „online pass“ kódy u některých svých titulů pro PS3 a X360. Jak informují Shacknews a Joystiq, už od konce října se množí případy hráčů, kteří si zakoupili v obchodě nové (čili žádné bazarovky) verze her od EA (hlavně kusy z minulého roku jako Medal of Honor a Hot Pursuit), ale když přišli domů a chtěli aktivovat online pass (aby mohli hrát multiplayer), tak zjistili, že kód už propadl a neplatí.

Jeden ze čtenářů Shacknews pak vyzkoušel online pass kód, který mu dala přímo redakce Shacknews a pocházel ze zbrusu nové kopie hry MMA. Kód už nefungoval. Podobný zážitek, ovšem s PS3 verzí MMA, popisuje uživatel NeoGaf fóra, který se snažil nový kód získat přes EA podporu a byl úspěšný. Bohužel mu podpora EA poskytla náhradou čtveřici kódů, které rovněž nefungovaly, a bylo mu řečeno, že je prostě něco špatně s celým systémem.

Vyjádření člověka s EA pro Joystiq přiznává, že u vybraných titulů online pass kódy mají omezenou „životnost“, kupříkladu u Dragon Age II vyprší k 31. březnu 2012 a hráč si pak nový kód zdarma může opatřit skrze zákaznickou podporu. V podmínkách o užívání rovněž redaktoři Shacknews našli informaci o tom, že když se EA rozhodne, může platnost online prvků hry (multiplayer) zastavit po třiceti dnech od vydání.

V tomto případě se však zdá, že opravdu došlo k nějaké chybě v systému, který k novým hrám přibaluje neplatné kódy a rovněž je generuje i pro potřeby zákaznické podpory. Ať už se však na online pass díváte jakkoli, třeba i souhlasně, všichni se asi shodneme na tom, že v případech jako je tento, se ukazuje, že jde do značné míry jen další vrstvu překážek, které musí majitel legitimní kopie překonat, aby se vůbec dostal k hraní. Na druhé straně verze pirátské, ty žádné podobné obstrukce hráči do cesty nehází. Vydavatelé her by se nad tím mohli zamyslet, nebo alespoň své komplikované systémy ochran pořádně zajistit, aby se nic podobného nestávalo. Jinak jejich boj proti pirátům bude do značné míry pořád neúspěšný.

Nejnovější články