Hráč prý spočítal, kolik lidí hraje SW: The Old Republic
zdroj: tisková zpráva

Hráč prý spočítal, kolik lidí hraje SW: The Old Republic

25. 5. 2012 10:15 | Téma | autor: Adam Homola |

A není to žádné velké numero. Samozřejmě to nejsou oficiální čísla, jen hrubé odhady jednoho hráče s nickem Scorpienne, ale i tak je to zajímavé. Scorpienne odhaduje, že v současné době hraje Star Wars: The Old Republic průměrně 73 693 lidí. Nejedná se o celkový počet hráčů, ale o odhad průměrného počtu právě připojených (současně hrajících) hráčů.

Úplně všechny nalogované lidi to prý nepočítá, stejně jako jeho statistika podceňuje populaci ve špičkách a nadhodnocuje populaci v době klidu. Scorpienne přišel také na to, a to je už mnohem strašidelnější číslo, že průměrný počet nalogovaných hráčů v jednu chvíli je na PvP serveru cca 297. Ne tisíc, jen 297. Na PvE serveru je to průměrně 352, na RP PvP 473 a na RP PvE 463. Opět je potřeba upozornit, že to nejsou úplně všichni a jedná se jen o odhad průměrného počtu právě nalogovaných hráčů. Pokud tedy zrovna třeba 500 tisíc hráčů SW:TOR v době měření nehrálo, tak nebyli započítáni. A jak na tahle čísla přišel?

Jednoduše - někdo jiný napsal speciální program na monitoring serverů, a pak přišlo na řadu neustálé ověřování nalogovaných hráčů a trocha matematiky. Na kompletní čísla ze spousty serverů a další odhady se můžete podívat přímo na fórech. Najdete tam i přesně popsanou metodiku měření. Na fórech pak někteří hráči přitakávají a stěžují si, že jejich server je vylidněný a nikdo tam není. Pár hráčů na fórech není pochopitelně nijak reprezentativní vzorek, ale určitý indikátor to být může (s rezervou).

Ať už jsou odhady alespoň trochu přesné, nebo úplně mimo, nezní menší počet hráčů příliš nereálně. Star Wars: The Old Republic se sice prodalo nemálo kopií, ale od února jde počet hráčů dolů. Hru od února opustilo 400 tisíc hráčů, chystá se slučování serverů a v BioWare Austin se propouští. Ať je to jak chce, tak tohle rozhodně nezní jako pohádkový scénář. Právě naopak. Vývojáři sice prohlásili, že jsou odhodlaní podporovat SW:TOR i v následujících týdnech, měsících a letech ale těžko odhadnout, kde bude hra za rok, za dva. A kde bude vůbec celý MMORPG trh za rok za dva.

Jak je na tom váš server? Připadá vám vylidněný, nebo o ostatní hráče zakopáváte na každém kroku?

Nejnovější články