Halo: Master Chief Collection se na PC v dohledné době neobjeví
zdroj: tisková zpráva

Halo: Master Chief Collection se na PC v dohledné době neobjeví

23. 6. 2014 14:32 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Série Halo patří nejenom k nejdynamičtějšíma a nejzábavnějším střílečkám jaké si můžete zahrát, ale také představuje jednu z posledních opravdových exkluzivit. I když si občas odskočila na PC (Halo: Combat Evolved a Halo 2), zůstává věrná primárně Xbox platformě, což se podle vyjádření tvůrců z 343 Industries nezmění ani s vydáním Halo: Master Chief Collection, kterou Microsoft oznámila E3 pro Xbox One. Jenom Xbox One a nic jiného.

Pokud někdo choval naději, že vedle Xbox One mohla hra vyjít i na PC a X360, může naději zahodit. Hned dvakrát bylo jasně řečeno, že kolekce vyjde pouze pro Xbox One.

Nejprve naději majitelů PC a Xbox 360 zpochybnilo tohle Q&A. „Momentálně se soustředíme na vydání Halo: The Master Chief Collection pro Xbox One,“ což vydání PC verze přímo nevylučuje, zatím.

Vzápětí ale naděje na X360 verzi padla úplně: „Jde nám o vydání Halo: The Master Chief Collection pro Xbox One bez kompromisů. Zahrnuje to dedikované servery, sjednocený interface, vylepšenou grafiku a 60 fps. Nemáme plány vydat hru pro X360, protože rozsah kolekce a vylepšené vlastnosti přesahují možnosti X360.“ Pokud si chcete Halo hry na X360 zahrát, poohlédněte se v bazaru, protože na starém Xboxu spustíte všechny, jen s Halo 2 vás možná čekají jisté problémy.

Jestli doufáte, že na PC by se Halo kolekce přeci jenom objevit mohla, 343 Industries v tomto ohledu vysílají klasické poselství: „myslíme na vás, ale teď opravdu ne.“

Dan Ayoub na předchozí prohlášení navazuje: „Na PC jsme vydali Halo: Spartan Assault. PC fanouškům samozřejmě nasloucháme, ale momentálně kolekci děláme čistě na Xbox One.“

Sice v těchto prohlášeních můžete cítit bondovské „nikdy neříkej nikdy,“ ale to je spíše diplomatické vyjádření, než jistý příslib.

zdroj: Archiv

Nejnovější články