Hackeři ukradli databázi loginů a hesel z diskuzních fór DayZ
zdroj: tisková zpráva

Hackeři ukradli databázi loginů a hesel z diskuzních fór DayZ

5. 2. 2016 14:24 | Téma | autor: Adam Homola |

Tuzemské Bohemia Interactive se stala nepříjemná věc - hackeři se dostali k databázi uživatelů diskuzních fór DayZ (forums.dayzgame.com). Útočníkům se podařilo stáhnout celou databázi čítající všechna uživatelská jména, emaily a hesla. Hesla byla zabezpečena tradičním hash & salt, ale pokud jste používali stejné heslo i jinde, měli byste si jej stejně pro jistotu změnit.

Bezpečnostní incident se týká jen a pouze diskuzních fór DayZ. Pro fóra Bohemia Interactive a pro svůj obchod používá firma systém Bohemia Account, který je separátní a nemá s aktuálním hackem nic společného. Netýká se to ani účtů určených pro feedback. Nicméně pokud používáte pro Bohemia Account stejné heslo jako pro fóra DayZ, měli byste si ho změnit i tam.

Bohemia Account je podle firmy bezpečnější než na DayZ fórech doposud používaný sytém IPBoards a tak bude stávající systém nahrazen právě Bohemia Accountem. K tomu dojde zhruba do dvou týdnů a firma upozorňuje, že do té doby můžeme na fórech DayZ očekávat výpadky. Uživatelé fór byli o problému uvědoměni skrze email, veřejnosti to pak firma oznámila na Twitteru DayZ Development.

Bohemia Interactive se v emailu a na Twitteru za celý incident samozřejmě omluvila a naznačila, že vedle implementace Bohemia Accountu dojde i na další, zatím nejmenované vylepšení bezpečnosti. Firma hodlá o budoucím vývoji situace informovat uživatele jak emailem, tak na Twitteru.

Jakkoliv to není poprvé a ani naposledy co někdo herní firmě ukradl citlivé údaje, můžete dopad podobných problémů na vaši osobu utlumit poměrně jednoduše. Stačí dodržovat základní bezpečnostní pravidla jako je unikátní heslo pro každou službu a ideálně také unikátní či sekundární email pro registraci. V některých případech lze pro nedůležité registrace a služby použít emaily na jedno použití.

Nejnovější články